Probleme dentare - Cand suni medicul stomatolog?

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 02 apr 2018, 10:54

Se intampla ca persoanele care se confrunta cu dureri dentare sa incerce sa se trateze singuri acasa. Pentru a nu se invoi de la job, pentru a nu se deconecta de la ritmul cotidian, prefera sa incerce sa gestioneze pe cont propriu situatia sau o amana cat mai mult posibil.

La polul opus sunt pacientii constiinciosi care fac doua vizite pe an de verificare la medicul dentist, astfel incat sa preintampine posibile complicatii.

Exista insa si simptome care necesita ca medicul dentist sa fie sunat cat mai repede cu putinta. Cazurile de urgente stomatologice in Bucuresti se rezolva cu succes de medici profesionisti, prin urmare daca nu ai gasit loc sa te programezi la medicul tau, suna la o clinica care asigura servicii de urgenta.

Mai jos iti sunt prezentate o serie de probleme dentare pe care nu ar trebui sa le ignori.

Durere de dinti

Daca ti se intampla ca atunci cand mesteci, te speli pe dinti, sa ai dureri sau te confrunti cu un disconfort care persista, contacteaza dentistul. Sensibilitatea dintilor si a gingiilor poate fi din cauza bolii paradontale, a cariilor, a unei infectii la nivelul radacinii dintelui. Durerea se poate datora si altor probleme pe care doar medicul poate sa le identifice.

Sangerarea gingiei

Urmele de sange pe periuta de dinti ar trebui sa iti ofere un motiv de ingrijorare. Paradontoza este o boala grava care se soldeaza cu pierderea dintilor. Majoritatea cazurilor pot fi prevenite cu un comportament responsabil: periaj regulat, folosirea atei dentare, vizita la medicul dentist.

Respiratie urat mirositoare

Respiratia urat mirositoare care nu dispare dupa periaj si utilizarea atei dentare necesita tratament. In caz contrar poate afecta gingiile si maxilarul. Cauzele pot fi cariile sau infectii netratate. Respiratia neplacuta poate avea la baza o afectiune mai grava, cum ar fi o infectie a tractului respirator, diabet sau probleme hepatice.

Sensibilitatea dintilor

Dintii tai sunt sensibili atunci cand mananci inghetata sau cand bei un ceai fierbinte? Este o senzatie brusca de disconfort care ulterior se estompeaza? Cauza o reprezinta eroziunea smaltului, care permite stimulilor externi sa afecteze nervii dintilor. Acest lucru poate fi determinat inclusiv de consumul de bauturi carbogazoase. Sensibilitatea dintilor poate afecta adesea nivelul tau de confort. 

Dinte spart

Daca ai suferit un accident care s-a soldat cu un dinte spart sau cazut, este o situatie de urgenta stomatologica. Suna in cel mai scurt timp cu putinta medicul dentist. Fiecare minut conteaza. De exemplu, in cazul unui dinte rupt, daca il recuperezi, nu atingi nervul si ajungi imediat la clinica stomatologica, poate fi implantat. 

Abces dentar

Ai o durere puternica provocata de un singur dinte? Ginigia este in acel loc inflamata? Inseamna ca te confrunti cu un abces dentar, fie cauzat de o carie in stadiu avansat sau o infectie la nivelul radacinii. Se manifesta printr-o durere pulsatila, in special in timp ce mananci. Nu amana programarea la medicul dentist pentru a nu aparea complicatii.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.