Probleme grave la spitalul Victor Babeş din Timişoara. Medicul Virgil Musta: "Am acoperit pacienţii cu plăpumi."

Autor: Bianca Hriscu
Actualizat: 18 iul 2022, 17:40
Virgil Musta, medic infecţionist la Spitalul Victor Babeş din Timişoara
Sursa: pexels

Pe lângă criza provocată de noul coronavirus, medicii de la spitalul Victor Babeş din Timişoara s-au confruntat cu o nouă problemă, de această dată legată de instalația de încălzire din secția ATI mobilă. Ce declarații a făcut medicul Virgil Musta?

Numărul mare de cazuri noi de coronavirus reprezintă o adevărată provocare pentru sistemul medical din România. Multe dintre unitățile medicale din țară se chinuie să facă față valului de îmbolnăviri, iar principala problemă este numărul tot mai mic de locuri în secțiile de terapie intensivă (ATI).

Probleme cu instalația de încălzire din secția ATI mobilă a spitalului Victor Babeş din Timişoara 

România traversează o perioadă dificilă din cauza creșterii numărului de cazuri noi de coronavirus. Grupul de Comunicare Strategică raportează aproape zilnic peste 4000 de noi îmbolnăviri, iar rata de infectare cu COVID-19 este una ridicată în mai multe județe ale țării, lucru care a dus la impunerea unor noi restricții.

Pe lângă numărul tot mai mare de îmbolnăviri, spitalele din România se confruntă și cu probleme tehnice.

La Spitalul Victor Babeş din Timişoara, instalația care încălzea unitatea mobilă s-a defectat, iar cum afară temperaturile au scăzut destul de mult, medicii au fost nevoiți să găsească soluții pentru pacienții bolnavi de coronavirus internați în spital. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Ce amendă riscă cei care nu poartă masca de protecție sau nu respectă regulile impuse de autorități?

Medicul Virgil Musta a precizat că problema este una serioasă și că a fost nevoie ca pacienții diagnosticați cu coronavirus să fie mutați în alte secții sau chiar să fie acoperți cu plăpumi pentru a face față frigului.

"Am acoperit pacienţii cu plăpumi şi am pus două radiatoare, sperând că dimineaţă se poate remedia problema, însă se pare că e o problemă mai complicată.

Am mutat pacienţii în Secţia de Chirurgie Toracică, unde avem oxigen şi unde s-a putut improviza. Echipamentele de ventilaţie mecanică din tir au fost și ele mutate pe această secţie. Pacienţii au fost mutaţi parţial în saloanele care sunt în Secţia de Boli Infecţioase, iar cei cu forme mai uşoare vor fi transferaţi în spitalele suport.", a spus Virgil Musta, medic infecţionist la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, potrivit digi24.ro .

Citeste si: Cât timp rezistă coronavirusul pe piele? Informații îngrijorătoare venite din partea cercetătorilor: "Poate creşte riscul de transmitere prin contact"