Probleme in dragoste? Iata 6 pasi care sa te scoata din impas!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 07:56

Treci printr-o perioada de neliniste sufleteasca si ai nevoie de niste sfaturi? Psihologii in terapia cuplurilor sunt de parere ca pasii de mai jos te vor ajuta sa gasesti singura rezolvarea problemelor.

Pasul 1: Fii tu insati/insuti, in niciun caz persoana care ar dori jumatatea ta. Nu-ti fie teama sa ai propriile pareri! Daca opinia ta este in contradictie cu a partenerului, incercati sa discutati calm pana ajungeti la un numitor comun. In felul acesta puteti vedea cat de mult sunteti compatibili.

Pasul 2: Nu te lasa intimidata de ceea ce cred ceilalti! Daca te afli la rascruce de drumuri si ai nevoie de un sfat, nu ezita sa il ceri, insa, decizia trebuie sa fie a ta.
Pune in balanta ce e bine si ce e rau pentru tine.

Pasul 3: Fii increzatoare si mai putin precauta! Sfatul terapeutilor este sa gandesti intotdeauna pozitiv, iar actiunile pe care le faci sa reflecte acest lucru. Nu este nevoie sa te straduiesti sa prea mult ca cineva sa te placa. Aceste lucruri se simt.

Pasul 4: Nu privi relatia ca pe o capcana! Daca tu si partenerul ati luat decizia de a merge pe drumuri separate, in primul rand nu trebuie sa fii paralizata de teama de a fi singura sau sa gandesti ca nu vei
mai putea fi cu altcineva.

Pasul 5: Traieste dupa regulile tale! Nu incerca sa iti modelezi viata dupa asteptarile celorlalti. Nu trebuie sa fii tot timpul perfecta, iar daca faci ceva gresit, invata din asta pentru a nu repeta experienta. Esti stapana vietii tale, singura responsabila de tot ceea ce ti se intampla. Evita sa crezi ca exista cineva care te va salva in ultimul moment sau va gasi in locul tau solutia salvatoare.


 

Taguri: