Peste 35% din blocurile din București se confruntă cu una dintre cele mai vechi probleme: apa caldă nu mai există. Din cauza avariilor serioase și din cauza numărului mare al acestora, bucureștenii vor trebui să aștepte până când situația se va îmbunătăți.
Apa caldă dă cele mai multe bătăi de cap în Sectoarele 2 și 3
Sectoarele 2 și 3 ale Bucureștiului sunt cele mai afectate de problemele cu apa caldă.
Peste 30 de kilometri de conducte ar fi trebuit să fie înlocuiți anul acesta, conform lui Nicușor Dan, primarul general al Capitalei. Întreaga rețea are aproximativ o mie de kilometri, iar 700 de kilometri trebuie rapid înlocuiți, relatează romaniatv.net.
„Funcţionăm undeva la 65%. 35% sunt oprite în acest moment, asta înseamnă câteva mii, 2.000 – 3.000 de blocuri. Problemele în luna iulie sunt în zona sectoarelor 2 şi 3”, a subliniat Claudiu Crețu în cadrul unei conferințe de presă.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
„La data de 30.06.2022, compania îşi desfăşoară activitatea cu puţin peste trei mii de salariaţi (3.184 angajaţi), cu 1.277 de salariaţi mai puţin faţă de anul 2010, în condiţiile exploatării unui sistem aflat într-un proces continuu de degradare. Capacitatea redusă de intervenţie de astăzi este rezultatul direct al diminuării forţei de muncă specializate care să asigure intervenţiile în timp util asupra reţelei”, a mai spus acesta.
Citeste si: Nicuşor Dan, despre problemele cu apa caldă din Bucureşti: "Suntem într-un punct critic"
Nicușor Dan i-a asigurat pe bucureșteni că problemele cu apa caldă se vor rezolva treptat
Nicușoar Dan a recunoscut această urgență și susține că, deși problema cu apa caldă s-a agravat în ultimii ani, reparațiile vor continua în măsura în care se poate și vor fi soluționate la un moment dat.
„Din punctul de vedere al afectării bucureștenilor, suntem acum într-un punct critic, pentru că, pe de o parte, în iulie, lună de vacanță, am decis să facem aceste lucrări de intervenții. Pe de altă parte, este o revizie la CET Sud și CET Progresu, pe conducta care unește CET Progresu de CET Sud există, de asemenea, niște avarii, care nu au putut să fie prevăzute”, a spus Nicușor Dan.
Citeste si: Nicușor Dan vrea să candideze din nou la Primăria Capitalei, însă nu este sigur că bucureștenii îl mai vor
„Acolo este marea suferință dintotdeauna și la mijlocul distanței, unde era CET Titan în perioada comunistă, punem o centrală provizorie, urmând ca mai multe companii care țin de Ministerul Energiei să pună o centrală definitivă; deci, noi o să fim cu centrala provizorie până când se instalează centrala definitivă”, a mai punctat acesta în legătură cu instalarea unei centrale provizorii în Titan.