Procesul de înscriere pentru Evaluarea Națională 2024 a început: Când are loc prima probă scrisă din acest an

Autor: Cristina Mocanu

Înscrierile pentru Evaluarea Națională 2024 au început și vor dura până pe data de 14 iunie 2024.

Sursa: pixabay.com

Înscrierile pentru Evaluarea Națională 2024 au început și vor dura până pe data de 14 iunie 2024.

Au început înscrierile pentru Evaluarea Națională 2024 și vor continua până pe 14 iunie, elevii fiind înregistrați automat de secretariatele școlilor prin aplicația EvNat. Prima probă scrisă va avea loc pe 25 iunie, marcând startul examenelor pentru peste 100.000 de elevi.

A început procesul de înscriere pentru Evaluarea Națională 2024

Procesul de înscriere pentru Evaluarea Națională 2024 a început deja și va continua până vineri, 14 iunie.

Din acest an, procedura a fost simplificată, iar elevii vor fi înregistrați automat de către secretariatele școlilor, folosind o aplicație dedicată. Această schimbare are scopul de a ușura procesul de înscriere și de a elimina obligația părinților de a completa formulare, așa cum se întâmplă în cazul Bacalaureatului.

Pentru anul 2024, înscrierea elevilor la Evaluarea Națională se face automat prin intermediul aplicației EvNat. Această aplicație, lansată în acest an, este utilizată de secretariatele școlilor pentru a înregistra toți elevii de clasa a VIII-a.

Instrucțiunile pentru utilizarea aplicației au fost deja distribuite unităților de învățământ.

Conform documentului transmis școlilor, accesarea aplicației necesită instalarea unui certificat de securitate. Accesul la modulele aplicației este diferențiat în funcție de tipul de cont utilizat, fie că este vorba despre unitatea școlară, centrul de examinare, centrul de evaluare sau centrul de contestații. Pentru obținerea certificatului de securitate și a datelor de conectare, școlile trebuie să contacteze responsabilii din cadrul Inspectoratului Școlar Județean.

„Au fost preluați din aplicația SIIIR toți elevii asociați la o formațiune de studiu de clasa a VIII-a având status asociere la formațiune Situație școlară deschisă”, se arată în documentul oficial, conform edupedu.ro.

Citește și: Calendar admitere ASE. Care au fost notele cu care s-a intrat în anii trecuți, în funcție de profil

Când va avea loc prima probă scrisă pentru Evaluarea Națională 2024?

Evaluarea Națională 2024 va începe pe 25 iunie 2024 și se estimează că peste 100.000 de elevi vor participa la acest examen. Evaluarea Națională este un moment important pentru elevii de clasa a VIII-a, fiind un examen în care își vor evalua nivelul de cunoștințe acumulat în limba și literatura română, matematică și, pentru cei care au studiat în limbile minorităților naționale, limba și literatura maternă.

Calendarul Evaluării Naționale 2024

- 11-14 iunie: Înscrierea la Evaluarea Națională

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

- 25 iunie 2024: Proba la Limba și literatura română

- 27 iunie 2024: Proba la Matematică

- 28 iunie 2024: Proba la Limba și literatura maternă

- 3 iulie 2024: Afișarea rezultatelor inițiale, înainte de contestații

- 3 iulie (orele 16.00-19.00) și 4 iulie (orele 08.00-12.00): Depunerea contestațiilor

- 4-9 iulie: Soluționarea contestațiilor

- 9 iulie: Afișarea rezultatelor finale

Noua procedură de înscriere automată prin aplicația EvNat reprezintă un pas important în simplificarea și eficientizarea procesului de înscriere pentru Evaluarea Națională. Eliminarea formularelor fizice și înlocuirea acestora cu o aplicație digitală reduce semnificativ birocrația și responsabilitatea părinților în această etapă crucială pentru elevi.

Secretariatele școlilor au primit toate instrucțiunile necesare pentru utilizarea aplicației EvNat, asigurându-se că toți elevii de clasa a VIII-a sunt înscriși în mod corespunzător. Acest sistem digitalizat nu doar că simplifică procesul, dar și asigură o mai bună organizare și o mai mare acuratețe a datelor înregistrate.

Citește și: Proba orală de limba română a examenului de Bacalaureat are loc pe 17 iunie. Calendarul examenelor

Începerea procesului de înscriere pentru Evaluarea Națională 2024 marchează un pas important în modernizarea sistemului educațional românesc. Prin utilizarea aplicației EvNat, procedura de înscriere a devenit mai simplă și mai eficientă, asigurându-se că toți elevii sunt înregistrați corect și la timp. Prima probă scrisă a examenului va avea loc pe 25 iunie 2024, iar elevii vor avea ocazia să-și demonstreze cunoștințele acumulate în anii de studiu.