Procurorii au reconstituit, secunda cu secunda, filmul catastrofei din clubul Colectiv

Editor: Adelina Minulescu Autor: A.M.
Actualizat: 28 feb 2017, 00:36

Au analizat imaginile suprinse de cele 4 camere de supraveghere , au audiat zeci de martori, i-au interogat pe cei asupra carora planeaza acuzatii grave si au ajuns la adevar. Iadul de flacari a fost provocat de artificii.

La 2 minute si o secunda dupa ora 22, artificiile sunt aprinse in club. Suvoiul de scantei a durat 13 secunde. Inca de la inceput se vede ca artificiile sunt indreptate spre unul dintre stalpii de sustinere, acolo unde betonul era acoperit cu un burete inflamabil.

Trec 30 de minute. Urmeaza o noua sarja de artificii, 16 secunde. Foc continuu, directionat gresit, spun procurorii, spre acelasi stalp. Dezastrul este iminent!

Dupa ultima sarja de 16 secunde de scantei, se observa pe camerele de supraveghere ca spatiul dintre stalp si scena ramane puternic luminat.

Procurorii au analizat atent acest moment. Sunt primele flacari. In urmatoarele 10 secunde, flacarile se extind!

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

La 19 secunde de la declansarea incendiului, primele persoane incep sa fuga iasa din club.


Zeci de supravietuitori au fost audiati de catre procurori. Cuvintele lor sunt sfasietoare.

E cert ca personalul clubului nu a luat masuri pentru prevenirea unei tragedii de acest fel, povestesc supravietuitorii.
Imaginile de groaza suprinse de camerele de supraveghere vor fi vazute si de judecatori, ei trebuie sa vada cine sunt vinovatii.

 


În cadrul ediției de luni, 9 septembrie, a emisiunii „Follow us!”, printre invitați s-a numărat Adrian Cuculis, care a vorbit despre evoluția cazului „2 Mai”, în care Vlad Pascu a ucis doi tineri și a rănit alți trei.