Procurorii DNA cer arestarea celor mai cunoscuti reprezentanti ai etniei romilor din Parlament. Madalin Voicu si Nicolae Paun, acuzati de spalare de bani

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 21:10

DNA a trimis Camerei Deputatilor o cerere pentru incuviintarea arestarii lui Madalin Voicu.

Acuzatiile pe care procurorii DNA i le aduc nu fac referire nici pe departe la muzicianul Madalin Voicu, ci la o complicitate pe care ar fi avut cu Presedintele Partidei Romilor Pro Europa, Nicolae Paun. Ruda deputatului la care comunicatul face referire ar fi nimeni alta decat sotia lui Madalin Voicu.

Procurorii sustin ca banii de la Paun nu apar din 2011 pana in 2015 in declaratiile de avere ale deputatului PSD.

Procurorii mai spun ca deputatul Nicolae Paun a initiat in urma cu 6 ani un proiect pe bani europeni prin care s-ar fi urmarit crearea unor noi locuri de munca pentru tinerii romi si antreprenoriat pentru 3000 de persoane. In realitate insa oamenii pentru care s-au cerut bani de la Uniunea Europeana, n-ar fi stiut nimic despre aceste demersuri.

Nicolae Paun le-ar mai fi solicitat angajatilor din cadrul proiectului sa doneze 5 la suta din salariile primite sub forma de donatie organizatiei Asociatia Partida Romilor „Pro Europa”.

In total ar fi strans aproape 100 de mii de euro.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Nu a fost singurul proiect pe bani europeni initiat de Paun. Procurorii au ajuns la concluzia ca bugetul  comunitatilor europene a fost prejudicat peste 20 de milioane de lei iar  bugetul de stat cu aproape 3 milioane de lei.

In fata magistratilor au fost chemati presedintele si vicepresedintele ANAF pentru a da lamuriri in acelasi dosar!