Producatorul vaccinului Pfizer a declarat cand ar putea sa se incheie pandemia de COVID-19! "Nimeni nu va fi in siguranta"

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 06 mai 2021, 18:26
Fondatorii laboratorului Pfizer BioNTech au transmis cand se va incheia pandemia de coronavirus.
Sursa: unsplash.com

Producatorul vaccinului Pfizer a sustinut ca raspandirea noului coronavirus va putea fi tinuta sub control in momentul in care in toate colturile globului va fi atins un grad cat mai ridicat de vaccinari.

Intrebarea referitoare la sfarsitul pandemiei de COVID-19 sta pe buzele tuturor oamenilor de pe planeta. Fondatorii laboratorului german Pfizer BioNTech, ce a dezvoltat si a produs pe piata vaccinul anti-COVID-19, au estimat faptul ca pandemia va continua chiar si in anul 2022, mai precis sfarsitul pandemiei va depinde de momentul in care va atins un grad cat mai ridicat de vaccinare a populatiei globului.

Producatorul vaccinului Pfizer, despre finalul pandemiei de COVID-19!

Pandemia declansata de noul coronavirus ar putea continua pana in anul 2022. Fondatorii vaccinului Pfizer, unul dintre principalele seruri anti-COVID-19, au declarat ca raspandirea infectiei cu noul coronavirus va putea fi tinuta sub control doar in momentul in care o mare parte din populatia planetei se va vaccina.

"Până la mijlocul anului 2022, chiar și regiunile cu o densitate mare a populației, cum ar fi India, vor atinge o rată ridicată de vaccinare și imunitate de turmă", a

declarat Ugur Şahin, directorul executiv al laboratorului Pfizer BioNTech, potrivit romaniatv.net

De asemenea medicul Ugur Şahin a mai sustinut si faptul ca în următoarele 12 luni, tot mai multe state dezvoltate, precum si cele in curs de dezvoltare, vor dezvolta acest tip de imunizare de grup datorita vaccinarii masive.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Trebuie să ne asigurăm că rata de vaccinare este foarte ridicată în întreaga lume. În caz contrar, nimeni nu va fi în siguranță", a mai adaugat cofondatorul si CEO-ul laboratorului Pfizer BioNTech, potrivit romaniatv.net  

Medicul Ugur Şahin, CEO-ul laboratorului Pfizer BioNTech a subliniat de asemenea faptul ca in Statele Unite ale Americii si in Europa pandemia de COVID-19 este deja tinuta sub control datorita vaccinarii si a impunerii masurilor de protectie si distantare sociala din ultimele luni, care au inceput sa dea rezultatele mult asteptate.

Pe de alta parte, noile cazuri de infectare cu COVID-19 au explodat in India, unde exista putini oameni vaccinati si din cauza populatiei dense este greu de aplicat masuri de distantare sociala si chiar de igiena corespunzatoare.

Citeste si: OMS şi Germania creează un centru pentru prevenirea şi combaterea viitoarelor pandemii: "Vor apărea şi alţi viruşi"

Citeste si: Oficial! Prima țară care a aprobat vaccinul Pfizer pentru copiii între 12-15 ani. Unde s-a luat această decizie