Produse pentru articulații și mobilitate îmbunătățită

Autor: Ana Filip
Actualizat: 25 ian 2022, 11:22

Articulațiile formează legăturile dintre oase și susțin motricitatea organismului. Acestea sunt foarte fragile și se deteriorează odată cu trecerea timpului. Deși organismul are o capacitate uimitoare de a se reface, articulațiile erodate nu se mai recuperează în mod natural. Subțierea cartilajelor cauzează foarte bine cunoscutele boli reumatice. Cele mai frecvente afecțiuni sunt artrita, artroza, umflarea și roșeața articulațiilor.

Când apar problemele cu articulațiile și cum se manifestă?

Conform statisticilor, afecțiunile articulare sunt foarte frecvent întâlnite la majoritatea adulților. Acestea sunt asociate, în general cu înaintarea în vârstă, însă pot apărea din mai multe cauze, cum ar fi:

  • Vârsta. Din cauza faptului că articulațiile se degradează, problemele articulare se manifestă cu precădere la persoanele de peste 65 de ani;
  • Sexul. Studiile arată că femeile sunt mai predispuse la a dezvolta poliartrita reumatoidă, gonartroză sau artroza mâinii, în timp ce bărbații au o predispoziție la gută sau coxartroză;
  • Greutatea. Obezitatea este un factor important de risc. Din cauza presiunii exercitate pe articulații, acestea se degradează foarte repede. Medicii susțin că cele mai expuse sunt articulațiile genunchilor, însă nu sunt excluse nici articulațiile mici, precum cele ale mâinilor;
  • Traumatismele. Accidentele și infecțiile constituie un factor de risc principal în deteriorarea articulațiilor, încă de la vârste fragede.
  • Predispoziția genetică. Statistic, s-a evidențiat faptul că, dacă un membru al familiei suferă de afecțiuni articulare, persoanele înrudite cu aceasta sunt expuse pericolului de a dezvolta asemenea afecțiuni.

 

Cel mai însemnat simptom al afecțiunilor articulare este durerea. Aceasta poate fi de origine mecanică sau poate avea caracter inflamator.

Durerea mecanică se manifestă după efortul fizic și este însoțită de rigiditate de scurtă durată. Din fericire, aceasta cedează la repaus.

Durerea cu caracter inflamator apare în timpul nopții sau chiar dimineața, după repaus. Aceasta este însoțită de rigiditate pe o perioadă mai mare de timp și se calmează prin mișcare fizică.

Ce produse pentru articulații să folosești?

Afecțiunile articulare sunt o problemă recurentă în viața oamenilor, iar tratamentele sunt adesea concentrate pe cauza originară a durerii. Dacă te confrunți cu astfel de probleme, iar odihna nu este suficientă, iată ce produse pentru articulații poți folosi:

  • Medicamente antiinflamatoare. Acestea sunt foarte eficiente în cazul durerii cu caracter inflamator, având proprietatea de a reduce inflamația;
  • Calmante sau analgezice. Deși pot avea efect doar temporar, aceste pot fi administrate în paralel cu tratamente alternative, precum terapia fizică, pentru a crește eficiența;
  • Creme sau geluri cu efect calmant. Acestea se administrează local, la nivel cutanat. Substanțele active au rolul de a calma durerea articulară, creând un efect de încălzire a zonei afectate;
  • Injecții. Pentru persoanele care nu au rezultate după tratamentele cu administrare orală sau a celor aplicate local, medicul poate recomanda un tratament injectabil, direct în articulație.

Pentru administrarea oricărui tratament dintre cele menționate mai sus, este necesar să consulți părerea unui specialist și să respecți întocmai indicațiile din prospect.

Care sunt beneficiile suplimentelor pentru mobilitate?

Deși majoritatea oamenilor sunt tentați să apeleze la medicina clasică pentru tratarea durerilor articulare, natura oferă soluții imbatabile  chiar și pentru astfel de probleme. Tratamentele alternative sunt bazate pe produse naturiste menite să ajute organismul în lupta cu durerea. Cele mai populare astfel de tratamente sunt suplimentele pentru mobilitate.

Deși rezultatele apar după o perioadă mai mare de timp, în comparație cu medicamentele clasice, acestea au efect sigur și de lungă durată. Printre beneficiile suplimentelor pentru mobilitate se numără:

  • Conțin un complex necesar de vitamine și minerale. Vitaminele și mineralele sunt esențiale pentru sănătatea întregului organism și ajută la refacerea țesuturilor. Din acest motiv, produsele naturiste pentru articulații conțin o cantitate însemnată de vitamine și minerale de origine naturală.
  • Au în compoziție o anumită cantitate de colagen. Colagenul este o proteină existentă în mod natural în cartilaje. Când organismul nu îl mai produce în cantități suficiente, apare degradarea articulațiilor. Pentru a evita o asemenea situație, este indicat ca aportul de colagen să fie suplinit prin produse cu un aport semnificativ de colagen.
  • Sunt realizate din substanțe naturale, nedăunătoare organismului. Deoarece au la bază ingrediente de origine naturală, suplimentele pentru mobilitate nu sunt dăunătoare în niciun fel organismului.
  • Tratează o varietate de afecțiuni. Mixul de ingrediente din care sunt făcute este adecvat pentru tratarea mai multor afecțiuni ale articulațiilor.

 

 

 

Taguri: