Produse profesionale de ingrijirea parului in sezonul cald. Ce recomanda specialistii

Author: Raluca Vitu
Actualizat: 08 sep 2020, 15:00

Sezonul cald impune o schimbare in ritualul de ingrijire a podoabei capilare, asa ca ar trebui sa faci putina cercetare beauty ca sa nu fii luata pe nepregatite in acest an.

Ce produse profesionale de ingrijirea parului mai recomanda specialistii, ce trenduri vor fi pe val in acest an si la ce trucuri simple poti sa apelezi, vei afla in randurile urmatoare.

Temperaturile ridicate, baile in mare sau in piscina si nivelul ridicat de poluare sunt cei mai mari dusmani ai parului tau in sezonul cald. La acesti factori se adauga efectul negativ al instrumentelor de styling folosite in exces si vopseaua de par nepotrivita. Rezultatul este un par degradat si lipsit de stralucire. Investeste in produsele profesionale de ingrijirea parului si vei evita aceste neplaceri.

3 produse profesionale de ingrijirea parului, aliatii tai din sezonul cald

Orice schimbare pe care o vei face in ritualul tau pentru ingrijirea parului se va observa. Incepe cu samponul pe care il folosesti, mai ales daca nu te poti declara tocmai incantata de efectele pe care le are. Ai nevoie de un produs care sa iti curete delicat podoaba capilara, sa o hidrateze in profunzime, sa o hraneasca si sa o protejeze de efectele nocive ale soarelui. Un produs care contine ulei de argan, cu efect de catifelare, si protectie UV, asa cum este samponul Oro Therapy Illuminating din magazinul profihairshop.ro, nu te va dezamagi. In plus, formula este imbogatita cu aur micro-activ si ulei dulce de rogoz.

Produsele din gamele speciale pentru expunerea la soare vor face diferenta in rutina ta. Mizeaza pe cele care contin filtre impotriva razelor UVA, dar si UVB pentru protectie 100%. Acestea au rolul de a forma un film protector in jurul firului, astfel incat sa tina la distanta efectele nocive ale razelor solare. Exista tratamente care se aplica in timpul expunerii la soare, dar si tratamente care trebuie aplicate dupa plaja.

De pe lista cu produse profesionale pentru ingrijirea parului necesare in sezonul cald nu trebuie sa iti lipseasca balsamul de par fara clatire. Iti va fi un aliat de nadejde atunci cand te grabesti sa pleci in oras. Opteaza pentru un produs care asigura intretinere in timpul uscarii, asa cum este LOREAL KERASTASE RESISTANCE Ciment Thermique Topseal. Acest lapte pentru reconstructie si protectie termica este recomandat parului fragil. Tehnologia Vita-Ciment si Thermo-Seal Glazing netezeste parul, ii asigura stralucire si faciliteaza coafarea.

In trusa de ingrijire a podoabei capilare destinate anotimpului cald trebuie sa se gaseasca si un ulei-tratament. Investeste intr-un produs ce are in compozitie un mix de uleiuri vegetale recunoscute pentru efectele incredibile pe care le au asupra firelor de par. Cele mai populare sunt: uleiul de argan, uleiul din seminte de in, uleiul de cocos, uleiul de masline si uleiul de ricin. Parul va fi mai moale, mai flexibil si mai usor de aranjat. Tot ce trebuie sa faci este sa aplici cateva picaturi pe parul spalat si uscat. Produsul se absoarbe rapid in firul de par, asa ca nu este nevoie de clatire.

Alte trucuri utile pentru ingrijirea parului in sezonul cald

Pe langa produsele profesionale de ingrijirea parului mai sunt si alte trucuri care asigura protectie impotriva factorilor externi.

- acopera-ti capul cu accesorii. O palarie cu boruri largi ori o esarfa din matase este o piesa chic si practica in perioada calda a anului.

- prinde-ti parul in coafuri lejere, asa cum sunt cozile impletite si cocurile messy. Evita sa iti prinzi parul strans fiindca nu vor face altceva decat sa iti agreseze si deterioreze firele.

- foloseste mai rar produsele de styling. Placa de intins parul si ondulatorul afecteaza structura firelor, asa ca nu este indicat sa le utilizezi in exces. Ca sa previi uscarea si degradatarea podoabei capilare, investeste in aparate cu invelis ceramic. Astfel te poti coafa in siguranta, fara riscuri.

- evita baile fierbinti. Sunt relaxante, dar afecteaza scalpul si parul, asa ca este indicat sa acorzi atentie temperaturii apei inainte de a te spala. Apa fierbinte indeparteaza uleiurile naturale ale pielii, care au rol de protectie si hidratare.

- umezeste-ti parul inainte de a intra in mare ori in piscina. Parul uscat tinde sa absoarba mai multa sare si mai mult clor, substante care il pot degrada.

Ca sa iti ingrijiesti corect parul pe timpul verii, tine cont de factorii care ii afecteaza frumusetea. Investeste in produsele potrivite si vei trece cu succes peste toate provocarile pe care le intampinai pana acum.

 

Taguri: