România urmează să intre în colaps, mai multe produse de pe rafurile din magazine vor deveni istorie în scurt timp. Această decizie a fost luată după ce Comisia Europeană a adoptat o directivă care, evident, vizează țara noastră.
În mai puțin de o lună, România va cunoaște o scădere drastică, după ce mai multe produse esențiale vor fi scose de pe rafturi
Urmează o perioadă extrem de dificilă pentru țara noastră, o directivă a Uniunii Europene stabilește ca din iulie 2021, toate produsele de unică folosință din plastic, să fie scoase
Vești proaste pentru utilizatorii produselor de unică folosință din plastic, începând cu 3 iulie 2021, acestea vor fi scoase de pe rafturile magazinelor. Astfel, de la această dată românii nu vor mai găsi tacâmuri de unică folosință din plastic, și nici pahare, farfurii, paie, casolete.
Citeste si: Ce produse vor dispărea din magazine în următoarele 3 săptămâni? Nu se vor mai găsi nicăieri în România!
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Uniunea Europeană interzice produsele de unică folosință din plastic
Uniunea Europeană impune noi reglementări care prevăd și obligativitatea etichetării cu privire la impactul negativ asupra mediului pe care aruncarea pe stradă a țigărilor de plastic, paharelor de plastic sau a șervețelelor umede, o poate avea.
Astfel UE a decis interzicerea acestor produse și scoaterea lor de pe rafturile din magazine în 2021.
- Tacâmuri de plastic de unică folosință (furculițe, linguri, cuțite, bețișoare);
- Farfurii de plastic de unica folosință;
- Paie din plastic;
- Bețișoare de urechi din plastic;
- Bețișoare din plastic pentru baloane;
- Produse și recipiente pentru alimente din material plastic oxodegradabil și recipienete pentru băuturi fabricate din polistiren expandat.
Conform directivei, până în anul 2029, statele membre UE vor trebui să atingă obiectivul de colectare de 90% pentru sticle de plastic, și un obiectiv de conținut reciclat pentru sticlele de plastic până cel târziu în 2025. Obiectivul urmează să creacă la 30% până în 2030.
”Un principiu care este introdus odată cu această directivă este: poluatorul plăteşte, adică producătorul trebuie să se asigure că în anumite cazuri este cel care va colecta resturile, deşeurile rezultate în urma utilizării acestor produse”, a
precizat Ștefan Turcu, reprezentant al Comisiei Europene în România.Această decizie a fost luată după ce s-a constatat că viteza de descompunere a plasticului se acumulează în mari, oceane și pe plaje, iar asta este o problemă grava pentru mediul înconjurător.
Citeste si: Documentul care va fi introdus în România începând cu data de 1 iulie. Cine trebuie să îl descarce?