Profesoara de engleză din Brebu a reacționat după ce mai mulți elevi și-au bătut joc de ea în timpul orelor de curs. Care a fost calificativul obținut de aceasta în 2022?

Author: Cristina Mocanu

Mai mulți elevi, dintr-o școală din comuna Brebu, au umilit și batjocorit o profesoară în timpul orelor de curs.

Sursa: pexels.com

Mai mulți elevi, dintr-o școală din comuna Brebu, au umilit și batjocorit o profesoară în timpul orelor de curs.

Mai mulți elevi din Brebu și-au bătut joc de profesoara de engleză în timpul orelor. Care a fost reacția acesteia după ce au intrat polițiștii pe fir?

Care a fost reacția profesoarei de engleză după umilința la care a fost supusă de elevii săi?

Polițiștii din Valea Doftanei au fost sesizați de către directorul unei școli din comuna Brebu despre faptul că deține o înregistrare video în care doi elevi cu vârstele de 13 ani au simulat exercitarea unor acte de natură sexuală asupra unui cadru didactic, în timp ce se aflau într-o sală

de clasă.

Profesoara, însă, le-a spus colegilor săi că nu crede că a fost un lucru atât de grav. Colegii acesteia au stat de vorbă cu ea, atunci când imaginile filmate au ajuns în posesia conducerii școlii.

Citește și: O profesoară din comuna Brebu, județul Prahova, a fost batjocorită de elevii săi în timpul orelor

Ce au declarat polițiștii?

„În urma apariției în spațiul public a unui clip video ce ilustrează mai mulți elevi care prezintă explicit activități sexuale îndreptate asupra unui cadru didactic, compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova este abilitat să comunice următoarele: La data de 6 aprilie a.c., polițiștii Secției de poliție rurală Valea Doftanei au fost sesizați de către directorul unei unități școlare din comuna Brebu despre faptul că deține o înregistrare audio video prin care doi elevi cu vârstele de 13 ani în timp ce se aflau într-o sală de clasă au simulat exercitarea unor acte

de natură sexuală asupra unui cadru didactic.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj contra bunelor moravuri, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, scrie în comunicatului Poliției.

În cadrul școlii s-a demarat o anchetă pentru a  se afla cum s-au întâmplat lucrurile, standu-se de vorbă, în mod firesc, și cu profesoara implicată, iar aceasta a declarat că nu s-a întâmplat nimic grav.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Colegii săi cunosc faptul că profesoara de engleză are o problemă de autoritate în fața clasei.

Care a fost calificativul obținut de profesoară anul trecut?

Cadrul didactic, a primit calificativul „Bine”, colegii reproșându-i tocmai că are un comportament mult prea permisiv cu elevii.

Aceasta deține o vechime de 20 de ani la catedră, este titulara școlii și are gradul didactic I (cea mai înaltă treaptă profesională pentru un profesor din învățământul preuniversitar).

Inspectorul școlar general al IȘJ Prahova, Ilona Rizea, a declarat că: „Ce a ținut de școală s-a făcut. Adică o evaluare a doamnei cu calificativ „Bine”, nu cu „Foarte Bine”, asistență la ore, în încercarea de a o determina să fie puțin mai autoritară.

Este evident, doamna este foarte permisivă cu elevii, din moment ce dumneaei a considerat că nu s-a întâmplat nimic grav”.

Citește și: O profesoară de japoneză a fost atacată cu o armă albă de un elev, din cauza unui test neanunțat. Agresorul are doar 16 ani

De asemenea, după ce a văzut imaginile, inspectorul a mai declarat că: „Este foarte greu de privit, sunt gesturi anormale pentru copii de 13-14 ani, sunt nepotrivite, evident, față de un profesor. Pe de altă parte, mă îngrijorează lipsa de autoritatea a doamnei, pentru că eu consider că această atitudine a copiilor s-a dezvoltat în timp, nu e o reacție spontană a lor”.

Specialiștii instituției urmează să-i consilieze pe elevi și pe profesorii din structura Pietriceaua. Elevii au primit nota 4 la purtare și riscă să repete clasa.

Sursă: adevărul.ro

 

Taguri: