Profesorul Alexandru Rafila a spus cine ar trebui sa-si faca testele de anticorpi dupa vaccinarea anti-COVID-19!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 16 mai 2021, 17:35
Alexandru Rafila, a explicat cine ar fi indicat sa faca testele pentru anticorpi.
Sursa: Facebook

Din ce in ce mai multe persoane care s-au vaccinat anto-COVID-19 isi fac testele de anticorpi. Alexandru Rafila a explicat cine ar trebui sa recurga la aceste teste, dupa vaccinare.

Aflat in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Targu-Mures, profesorul Alexandru Rafila a fost intrebat daca este recomandat ca persoanele vaccinate anti-COVID-19 sa recurga la efectuarea analizelor pentru a verifica daca organismul a generat sau nu anticorpi.

Alexandru Rafila a explicat cine ar trebui sa faca testele de anticorpi dupa vaccinare!

Medicul Rafila a subliniat faptul ca ramane la latitudinea fiecarei persoane daca vrea sa isi verifice sau nu nivelul de anticorpi dupa adminsitrarea vaccinului, insa exista totusi anumite categorii de pacienti pentru care ar fi indicata aceasta analiza de

verificare a anticorpilor.

"Nu e niciun fel de recomandare în acest sens. Mai degrabă aş recomanda acest lucru persoanelor care au deficite imunologice, care urmează tratamente imunosupresive, fie din cauza unei boli de fond, de exemplu o boală autoimună sau o neoplazie la care într-adevăr răspunsul imun este afectat, seroconversia care se produce după vaccinare poate să fie întârziată sau foarte scăzută. Există deja discuţii şi o să beneficiem şi noi de experienţa sau de studiile din alte state unde anumite categorii de persoane pot fi vaccinate şi cu a treia doză.

Deci sunt situaţii particulare. În mod curent însă, testarea pentru tipul de anticorp nu ar trebui să constituie o rutină"
, a precizat profesorul Alexandru Rafila, potrivit romaniatv.net

Totodata medicul Alexandru Rafila a subliniat si faptul ca nivelul anticorpilor reprezinta un indicator relativ, deoarece acesta difera in functie de trusa de testare utilizata, mentionand ca fiecare trusa folosita determina un anumit tip de anticorp.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Toată lumea discută despre care e nivelul protector. Păi, dar noi avem foarte multe metode de determinare, fiecare trusă utilizată determină un anumit tip de anticorp sau, chiar dacă determină acelaşi tip de anticorp, nivelul de referinţă faţă de care se raportează, nivelul

de referinţă este diferit, în funcţie de producătorul trusei. Unii zic eu am 300, alţii zic eu am 15.000. (…) În principiu trusele astea nu sunt truse cantitative, sunt truse calitative, adică răspunsul este da sau nu. Sigur că poţi să extrapolezi rezultatul în funcţie de intensitatea reacţiei, să spui că cineva are o reacţie mai intensă decât altcineva şi în principiu are şi un nivel de anticorpi mai mare decât altă persoană, dar nu există o valoare standard faţă de care să te raportezi",
a mai adaugat profesorul Rafila, potrivit romaniatv.net  

Citeste si: Alexandru Rafila, despre momentul in care se va ajunge la imunitatea de grup in tara noastra! "Sa incercam sa generam incredere"

Citeste si: Situație incredibilă! Alexandru Rafila ia în calcul varianta de a deveni premierul României: ”Nu e un scop în viață, e vorba de o situație dificilă”