Profiturile Samsung se prăbușesc cu 95%! Cum s-a produs dezastrul?

Autor: Bogdan Frațilă
Actualizat: 29 ian 2024, 00:55

Samsung Electronics a semnalat o redresare pentru cipuri în a doua jumătate a anului, după ce divizia sa de semiconductori a raportat joi o pierdere record!

Sursa: PixaBay

Samsung Electronics a semnalat o redresare pentru cipuri în a doua jumătate a anului, după ce divizia sa de semiconductori a raportat joi o pierdere record!

Samsung Electronics a semnalat o redresare treptată pentru cipuri în a doua jumătate a anului, după ce divizia sa de semiconductori a raportat joi o pierdere record, determinată de cererea slabă pentru dispozitive tehnologice.
O scădere globală a achizițiilor de semiconductoare pe fondul încetinirii economice și a cheltuielilor scăzute ale clienților a dus la prăbușirea prețurilor cipurilor în primul trimestru, declanșând reduceri de producție în întregul sector. Samsung (SSNLF) a declarat că afacerea sa cu cipuri se va concentra pe produse mobile și servere de mare capacitate "pe baza așteptărilor privind o redresare treptată a pieței și o revenire a

cererii globale" în a doua jumătate a anului. Pentru trimestrul curent, Samsung a declarat că se așteaptă la o redresare limitată pentru cipurile de memorie, deoarece marile firme de centre de date au investit mai conservator în servere.
Cel mai mare producător de cipuri de memorie din lume a declarat că profitul operațional a scăzut la 640 de miliarde de woni (478,6 milioane de dolari) pentru trimestrul ianuarie-martie, în scădere cu 95% față de 14.120
de miliarde de woni cu un an mai devreme și cel mai mic profit pentru un trimestru din ultimii 14 ani. Veniturile au scăzut cu 18%, la 63,7 trilioane de woni.

Piata de chip-uri in scadere

Divizia de cipuri a gigantului tehnologic sud-coreean- în mod normal, cea mai fiabilă vacă de muls- a raportat o pierdere de 4.580

de miliarde de woni, față de un profit de 8.450 de miliarde de woni cu un an înainte.
Cumpărătorii din întreaga lume au redus achizițiile din cauza inflației în creștere. Ca urmare, companiile producătoare de smartphone-uri, calculatoare personale și servere au redus stocurile, ceea ce a dus la scăderea prețurilor cipurilor cu aproximativ 70% în ultimele nouă luni.
Samsung a făcut un anunț rar de reducere a producției de cipuri la începutul acestei luni, alăturându-se rivalilor mai mici.
Deși acest lucru ar putea ajuta la o ușoară redresare a prețurilor cipurilor, analiștii au declarat că profitul Samsung în trimestrul curent ar putea fi similar celui din primul trimestru, în lipsa unei redresări fundamentale a cererii de dispozitive care utilizează cipuri.
Până în a doua jumătate a anului, clienții vor fi epuizat stocurile și vor începe treptat să cumpere din nou cipuri, a declarat Samsung.
În pofida pierderii record în ceea ce privește cipurile, Samsung a declarat că a cheltuit 10,7 trilioane de woni în cheltuieli de capital în T1, cel mai mare pentru primul trimestru al oricărui
an.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Investitii in fabrici

Din această sumă, 9,8 trilioane de woni au fost cheltuite pentru cipuri, deoarece Samsung își stabilește producția în fabricile sale din Taylor, Texas și Pyeongtaek, Coreea de Sud.


"Samsung Electronics va continua să investească în semiconductori de memorie la un nivel similar cu cel din anul precedent... pentru a-și asigura competitivitatea pe termen mediu și lung", a declarat aceasta.
Afacerea de telefonie mobilă a Samsung a fost un punct mai luminos, raportând un profit de 3,94 trilioane de woni în primul trimestru, în creștere de la 3,82 trilioane de woni cu un an înainte. "Samsung se concentrează pe profit mai degrabă decât pe livrări", deoarece satisface o cerere mai rezistentă pentru smartphone-uri premium decât pe volum, a declarat Jene Park, analist senior la Counterpoint. În a doua jumătate a anului, Samsung a prognozat că piața smartphone-urilor va crește atât în ceea ce privește livrările, cât și veniturile, pe măsură ce economia globală își revine. Acțiunile Samsung au scăzut cu 0,5% în tranzacțiile de dimineață, în linie cu piața în general. Acțiunile Samsung au crescut cu aproximativ 16% de la începutul anului până în prezent, deoarece investitorii anticipează o revenire a cipurilor de memorie în a doua jumătate a acestui an.

Citește și: Cum a răsturnat Elon Musk Twitter și propria reputație în 6 luni?

Citește și: Implicare scăzută a angajaților? Managerii pot schimba acest lucru

Citește și: Autopsia Fed asupra SVB arata care sunt vinovatii dezastrului!

 

 

Taguri:

Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.