Prognoza meteo 29 februarie 2024: Ce se întâmplă cu temperaturile, potrivit Accuweather! Un ciclon se îndreaptă către România

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 29 feb 2024, 09:35

Reprezentanții ANM au emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 29 februarie 2024

Potrivit accuweather.com, joi, 29 februarie 2024, vremea se menține rece și va mai ploua, mai ales în zona de vest a țării. Află cum va fi vremea în țară, zilnic, de la reprezentanții ANM.

Europa se pregătește un nou episod de vreme extremă, din cauza unui ciclon mediteranean, care în mai multe țări va fi combinat cu un val de aer saharian.

Meteorologii au anunțat că acest ciclon va aduce ninsori abundente, vânt puternic și ploi însemnate, afectând în special regiunile din jurul Mediteranei, dar și pe cele din interiorul continentului

Prognoza meteo ANM pentru ziua de joi, 29 februarie 2024

În țară, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit. Astfel încât, temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 21 de grade, iar cele minime între – 1 și 12 grade Celsius.

Cerul va avea înnorări temporare și mai ales noaptea, va ploua temporar în Banat, în Oltenia, local în Muntenia și în sudul Crișanei, iar altitudini mari, în Carpații Meridionali, trecător vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări prin sudul Banatului și prin Oltenia. Local este posibil să apară ceața.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Vremea în București

În Capitală, cerul va fi mai mult înnorat, indicele UV va fi de 2 din 11, iar vântul va sufla cu 25 km/h dinspre ENE. Temperatura maximă va fi de 16 de grade Celsius, iar cea minimă de 5 grade Celsius. Nu apar condiții de precipitații.

Vremea în Constanța

Vremea la malul mării va fi răcoroasă, cerul va fi mai mult înnorat, indicele UV va fi de 2 din 11, iar vântul va sufla variabil.

Temperatura maximă va fi de 10 grade Celsius, iar cea minimă de 6 grade Celsius. Sunt șanse scăzute de precipitații.

Citește și: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 28 februarie 2024: ANM anunță temperaturi de până la 20 de grade Celsius

Vremea în Brașov

În Brașov cerul va fi parțial înnorat, indicele UV va fi de 2 din 11, iar vântul va sufla variabil dinspre ESE.

Temperatura maximă va fi de 17 grade Celsius, iar cea minimă de 4 grade Celsius. Nu sunt șanse să plouă.

Vremea în Focșani

În Focșani, cerul va fi parțial înnorat, indicele UV va fi de 2 din 11, iar vântul va sufla variabil dinspre SE. Temperatura maximă a zilei va fi de 14 grade Celsius, iar cea minimă de 4 grade Celsius. Nu sunt condiții de precipitații.

Vremea în Oradea

În Oradea, cerul va fi înnorat cu șanse reduse de precipitații, indicele UV va fi de 2 din 11, iar temperatura maximă va fi de 19 grade Celsius. Vântul va sufla variabil dinspre NNE, iar temperatura minimă va fi de 8 grade Celsius. Nu sunt șanse să plouă.

Vremea în Iași

În Iași, cerul va fi parțial senin, iar vântul va sufla cu 15 km/h. Indicele UV va fi de 2 din 11, temperatura maximă va fi de 12 grade Celsius, iar cea minimă de 3 grade Celsius. Sunt șanse reduse de precipitații.

Citește și: Reprezentanții ANM au emis prognoza meteo pentru perioada 19 februarie – 3 martie 2024: Temperaturile revin la normalul acestei perioade

Vremea în Craiova

În Craiova, indicele UV va fi de 1 din 11. Vântul va sufla cu 25 de km/h dinspre E, temperatura maximă va fi de 15 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 8 grade Celsius. Nu vor cădea precipitații, iar cerul va fi mai mult noros.

Vremea în Cluj-Napoca

În Cluj, vremea va fi plăcută, cu un cer parțial înnorat, iar vântul va sufla cu 15 km/h. Indicele UV va fi de 2 din 11, temperatura maximă va fi de 17 grade Celsius, iar cea minimă de 5 grade Celsius. Nu sunt condiții de ploaie.