Prognoza meteo 3 iulie 2022. Caniculă extremă în țară, în special în București! Care sunt temperaturile maxime

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 02 apr 2023, 02:30

Prognoza meteo 3 iulie 2022. Caniculă extremă în țară, în special în București! Care sunt temperaturile maxime

Sursa: PixaBay

Administrația Națională de Meteorologie a transmis cum va fi vremea mâine, 3 iulie 2022, în țară, pe litoral și în Capitală.

Căldura continuă să fie prezentă în România, în special în zonele de câmpie, unde disconfortul termic va fi puternic resimțit, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va trece de valoarea de 80 de unități. Cerul va fi schimbător și temporar înnorat, în special în a doua jumătate a zilei, când s-ar putea să-și facă simțită prezența averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului sub formă de vijelie. Fenomenele vor fi resimțite în zonele de deal și munte, în nord-estul, centrul și sud-vestul țării.

Vom avea și ploi torențiale pe mici arii, iar cantitățile de precipitații vor trece de 20- 40 l/mp. Temporar, va fi și grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în intervalul de 27- 36 de grade, iar cele minime se vor păstra între 12- 23 de grade.

Cum va fi vremea în Capitală mâine, 3 iulie 2022

În Capitală canicula va rămâne, iar disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură umezeală (ITU) va ajunge la pragul de 80 de unități. Cerul va fi schimbător și vom avea instabilitate atmosferică, iar vântul va bate slab și moderat. Temperaturile maxime vor rămâne în intervalul de 34- 35 de grade, iar temperaturile minime nu vor depăși 18- 20 de grade.

Citeste si: Prognoza meteo ANM sâmbătă, 2 iulie 2022. Cod galben de caniculă în mai multe județe. Averse torențiale, grindină și descărcări electrice la final de săptămână

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Cerul va fi schimbător și temporar înnorat, în special în a doua jumătate a zilei. Local vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului sub formă de vijelie. Va ploua torențial, iar pe arii restrânse cantitățile de precipitații vor trece de 20- 40 l/mp. Va cădea, de asemenea, grindină.

Cum va fi vremea la mare mâine, 3 iulie 2022

În mare parte vremea va fi frumoasă și călduroasă, dar disconfortul termic nu va dispărea sub nicio formă.

Temperaturile maxime nu vor depăși 26- 29 de grade, iar cele minime se vor păstra între 19- 22 de grade. Cerul va fi schimbător, dimineața și noapte fiind senin.

Citeste si: România se află sub primul cod roșu de caniculă din vara acestui an. Temperaturile vor depăși recordurile înregistrate până acum

Vântul va bate slab și moderat, dar se va înteți ziua.

Temperatura apei mării se va păstra între 23- 28 de grade, cu cele mai mari valori în nord.