Prognoza meteo 31 iulie 2022. Sunt așteptate furtuni, ploi torențiale cu fulgere și căderi de grindină. Iată care sunt zonele vizate

Autor: Lavinia Medrea

Prognoza meteo 31 iulie 2022. Sunt așteptate furtuni, ploi torențiale cu fulgere și căderi de grindină. Iată care sunt zonele vizate

Sursa: PixaBay

Administrația Națională de Meteorologie a transmis cum va fi vremea mâine, 31 iulie 2022. De la caniculă, am putea trece direct la ploi și frig.

Mâine, în România, vremea va fi predominant instabilă în estul țării. Va fi temporar înnorat și vom avea averse cu fulgere. Vântul va bate puternic pentru puțin timp, vor fi vijelii și grindină pe arii restrânse.

Prognoza meteo 31 iulie 2022

Ploile vor fi și torențiale pentru intervale scurte de timp, astfel cantitățile de apă vor depăși 25- 35 l/mp și 40- 50 l/mp izolat.

În restul României, cerul va fi schimbător, înnorat în special ziua. Vom avea averse cu fulgere iar vântul va bate puternic temporar, atingând viteze de 45- 55 km/h. Temperaturile maxime vor scădea și în sudul, centrul și estul țării, nedepășind intervalul de 22- 32 de grade. Temperaturile minime se vor încadra între 10- 22 de grade Celsius.

Prognoza meteo 31 iulie 2022 în București

În Capitală, vremea va fi instabilă iar temperaturile vor fi mai mici față de zilele trecute. Cerul va fi schimbător și temporar înnorat, își vor face simțită prezența aversele însoțite de descărcări electrice. De asemenea, vântul va bate puternic temporar, în special dimineața și la prânz.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Prognoza meteo ANM sâmbătă, 30 iulie 2022: Caniculă în țară și cod galben de ploi torențiale! La ce valori urcă mercurul termometrelor

Temperaturile maxime nu vor depăși valoarea de 31 de grade Celsius, iar cele minime vor atinge maxim 16- 17 grade.

Prognoza meteo 31 iulie 2022 la mare

Pe litoral, vremea va fi călduroasă, dar instabilă.

Cerul va fi temporar înnorat după-amiaza și noaptea, cu averse trecătoare însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperaturile maxime nu vor depăși 28- 31 de grade, iar cele minime vor atinge maxim 20- 22 de grade. Temperatura apei mării va atinge 24- 27 de grade.

Prognoza meteo 31 iulie 2022 la munte

La munte, vremea va fi instabilă, iar temperaturile se vor menține în scădere în toată zona montană.

În masivele sudice și estice, în special, va fi înnorat accentuat, vor fi averse însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului, dar și grindină pe arii izolate. 

Citeste si: Vremea în august 2022. Cum arată prognoza meteo în ultima lună a verii. Meteorologii anunță temperaturi sufocante

Ploile vor fi și torențiale. Pentru intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși 25- 35 l/mp și izolat 40- 50 l/mp.

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.