PROGNOZA METEO: Ai planuri pentru weekend? Vezi ce temperaturi se vor inregistra sambata si duminica

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 23 feb 2017, 17:24

Sambata, valorile termice vor marca o scadere usoara la nivelul intregii tari, fata de vineri, insa vremea va fi in continuare calduroasa, caniculara in vest si local in sud si centru, unde si indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi usor pragul critic de 80 al disconfortului termic.

In tara, in regiunile vestice si nord-vestice, dar si in zonele montane instabilitatea  atmosferica se va accentua treptat, astfel incat mai ales spre seara si noaptea vor fi innorari temporar accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului ce trecator pot lua aspect de vijelie.

 

Izolat vor fi caderi de grindina, iar cantitatile de apa pot depasi 20...25 l/mp, in special la munte.

In restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se pot semnala cu totul izolat.

 

Temperaturile maxime vor fi cuprinse de la 27 de grade pe litoral pana in jur de 35 de grade in Crisana, Banat, vestul si sudul Olteniei si in sud-vestul Transilvaniei si al Munteniei, iar cele minime se vor situa intre 16 si 22 de grade, mai scazute in depresiuni spre 12 grade.

 

In Bucuresti valorile termice vor marca o scadere usoara, astfel incat vor caracteriza o vreme calduroasa, cu valori maxime de 33...34 de grade.

 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Anunț important pentru pensionare! Cum se desfășoară recalcularea din oficiu a pensiilor

Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat.

Temperatura minima va fi de 18...20 de grade, usor mai coborata in zona preoraseneasca.

 

Duminica, in tara, valorile termice vor continua sa scada, astfel incat in regiunile sud-estice vor caracteriza o vreme calduroasa, in timp ce in restul tarii vor deveni normale pentru aceasta perioada.

 

In sud-vestul, centrul si nordul tarii, precum si in zonele montane, vor fi innorari temporar accentuate si mai ales pe parcursul zilei se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

 

Izolat vor fi caderi de grindina si cantitati de apa mai insemnate. In restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 23 si 34 de grade, cu cele mai ridicate valori in Muntenia, iar cele minime se vor situa intre 12 si 23 de grade.

Sursa: Mediafax.

 

Taguri:

Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.