Prognoza meteo ANM 20 august 2022. Cum va fi vremea în Capitală și pe litoral. Disconfortul termic va fi puternic resimțit

Autor: Lavinia Medrea

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis cum va fi vremea mâine, 20 august 2022.

Mâine, 20 august 2022, va fi cald în cea mai mare parte a țării, cu caniculă în sud și pe arii restrânse în nord-vest și centru. Disconfortul termic va fi puternic resimțit, în special la câmpie. Iată cum va fi vremea în Capitală și pe litoral.

Prognoza meteo 20 august 2022. Vremea în Capitală

În Capitală, vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic va fi puternic resimțit.

Temperaturile maxime vor atinge până la 34 de grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală va trece de valoarea de 80 de unități. Cerul va fi schimbător, iar vântul va bătea slab și moderat. Temperaturile minime nu vor depăși 18- 20 de grade Celsius.

Citeste si: China a ordonat închiderea temporară a fabricilor din cauza celei mai puternici călduri resimțite în ultimii 60 de ani. Temperaturile au depășit 40 de grade

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Vom avea parte de instabilitate atmosferică ridicată, în special la prânz și noaptea, mai ales în masivele de vest și sud-vest. Cerul va fi înnorat accentuat, vor fi prezente ploi torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25- 30 l/mp și izolat 40- 50 l/mp. Temperaturile vor avea o tendință descrescătoare în masivele de vest.

În rest, vor fi asemănătoare cu intervalele anterioare.

Prognoza meteo 20 august 2022. Vremea pe litoral

La mare, vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic ridicat nu va putea fi ignorat. Cerul va fi instabil și schimbător, după-amiază va fi înnorat, este posibil să plouă și să existe descărcări electrice. Vântul va bate slab și moderat și se va intensifica asemenea unei vijelii.

Citeste si: Analiză The Guardian. Un important om de știință britanic avertizează că o catastrofă climatică globală! Încălzirea Pământului crește riscul de cutremure și tsunami-uri și agravează foametea

Valoarea temperaturii maxime nu va trece de 28- 30 de grade Celsius, iar valoarea temperaturii minime se va încadra în intervalul de 20- 23 de grade Celsius. Apa mării va avea temperaturi cuprinse între 24- 26 de grade Celsius, astfel că va fi numai bună pentru turiștii care vor să se bălăcească.

 


Episodul de azi al serialului „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D, joi, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.