Prognoza meteo ANM duminică, 10 iulie 2022. Vremea va fi instabilă în aproape toată țara! Iată unde se vor semnala averse cu descărcări electrice și vijelii!

Author: Ana Filip
Actualizat: 09 iul 2022, 21:35

Prognoza meteo ANM pentru duminica, 10 iulie 2022

Sursa: Pixabay.com

A doua zi de weekend va aduce vreme instabilă la nivelul întregii țări. Iată unde se vor semnala ploi și vijelii, dar și care vor fi temperaturile maxime.

Pentru ultima zi a acestei săptămâni, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat o vreme instabilă pentru întreagă țară. Astfel, meteorologii au transmis că se vor înregistra ploi însoțite de descărcări electrice și chiar vijelii în unele zone. Iată cum va fi vremea în capitală, pe litoral, dar și la munte la finalul săptămânii.

Prognoza meteo ANM duminică, 10 iulie 2022. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

În ultima zi de weekend, ANM anunță că temperaturile vor fi normale pentru perioada în care ne aflăm, în mare parte a țării. Vremea va fi predominant instabilă în majoritatea regiunilor și se vor semnala înnorări accentuate, averse și chiar vijelii mai ales după-amiază și seară, în zonele de deal și munte, în nord, nord-vest și centru, unde se vor înregistra și temperaturi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă.

În restul țării, temperaturile vor fi apropiate de cele normale, iar fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse mai ales în a două parte a zilei. De asemenea, pe alocuri de vor înregistra cantități de apă însemnate cantitativ, dar și grindină, iar vântul va suflă slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor situa între 21 și 30 de grade Celsius și cele minime între 6 și 8 grade Celsius, în depresiuni și până la 19 grade Celsius pe litoral.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Prognoza meteo ANM sâmbătă, 9 iulie 2022. Vreme schimbătoare, averse și descărcări electrice. Ce temperaturi se vor înregistra

Vremea în București duminică, 10 iulie 2022

În Capitală, vremea va fi ușor instabilă pe durata întregii zilei de duminică.

Cerul va fi variabil și va prezența unele înnorări temporare, mai ales spre seară, când vor există șanse să apară ploi însoțite de descărcări electrice. Vântul va suflă slab până la moderat, iar temperatura maximă se va situa între 28 și 29 de grade Celsius, iar cea minimă nu va depăși 15 grade Celsius, potrivit ANM.

Vremea în Brașov duminică, 10 iulie 2022

În Brașov, vremea va fi instabilă în a două zi de weekend, când meteorologii au anunțat că cerul va fi predominant înnorat și se vor mai înregistra ploi torențiale.

Temperatura maximă va urcă până la 23 de grade Celsius, iar cea minimă va coborî până la 9 grade Celsius.

Citeste si: Cod galben de ploi și vijelii în mai multe județe din România! ANM a transmis avertismentul

Vremea în Constanța duminică, 10 iulie 2022

Duminică 10 iulie, la malul marii se anunță vreme instabilă, iar în unele zone se pot înregistra furtuni și cantitiati de precipitații mai însemnate cantitativ.

Însă apă mării se va menține caldă. Temperatura maximă va ajunge până la 29 de grade Celsius, iar cea minimă va cobora până la 18 grade Celsius.