Prognoza meteo ANM duminică, 16 ianuarie 2022. Vremea se va menține rece și în ultima zi a săptămânii! Ce temperaturi se vor înregistra

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 15 ian 2022, 18:25

Prognoza meteo ANM pentru duminica 16 ianuarie 2022

Sursa: unsplash.com

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) transmite că vremea va fi la fel de rece în majoritatea zonelor țării. Iată prognoza meteo ANM pentru ziua de duminică, 16 ianuarie 2022.

După câteva zile consecutive dominate de ger aspru, temperaturile diurne au redevenit pozitive în majoritatea regiunilor țării și se vor menține așa și în ultima zi a acestei saptamni.

Prognoza meteo ANM duminică, 16 ianuarie 2022. Cum va fi vremea în principalele regiuni ale țării?

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că la finalul acestei săptămâni, în zonele de vest, nord-vest şi parţial în centrul țării vremea se va menține în general închisa, cerul va prezența înnorari şi se va semnala chiar și ceaţa local persistența.

În ceea ce privește valorie termice diurne vor fi în jurul celor normale pentru mijlocul lunii ianuarie.

În celelalte regiuni, vremea va fi uşor mai blanda, ceaţa se va formă pe alocuri dimineaţa, dar în special seară şi noaptea. Izolat se va semnala burniţa ce va duce la formarea depunerilor de polei, iar spre sfârşitul zilei se vor semnala și ninsori slabe pe spaţii mici în Maramureş şi la munte.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Pe durata zilei de duminică, vântul se va diminua considerabil faţa de ziua precedentă, dar in cursul noaptii vor fi din nou intensificari în zona montană înalta, în regiunile sud-vestice şi izolat în restul tarii.
În privința temperaturilor maxime acestea se vor încadra între -2 şi 8 grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia şi dealurile Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -14 grade în depresiunile intramontane şi 0 grade în zona

litoralui.

Citeste si: Prognoza meteo 14 ianuarie 2022: ANM emite cod galben de viscol! Rafale de vânt de peste 100 km/h!

Vremea în București duminică, 16 ianuarie 2022

În Capitală, temepraturile se vor situa peste cele normale ale acestei perioade la care ne aflăm, deşi cele diurne vor fi mai mici decât sâmbătă. Astfel, temperatura maximă va fi cuprinsă între 4 și 6 grade şi cea minimă între -3 și -2 grade.

În primele ore ale dimineții se va semnala ceață, iar în restul zilei cerul va fi variabil și vântul va suflă slab pâna la moderat.

Citeste si: Prognoza meteo ANM 15 ianuarie 2022: Cum va fi vremea sâmbătă! Meteorologii au emis cod galben și portocaliu!