Prognoză meteo ANM duminică, 18 iulie 2021: Nu scăpam de caniculă în Capitală. Se anunță ploi torențiale în mai multe regiuni din țară

Author: Ana Dinu
Nu scăpam de caniculă în Capitală
Sursa: PixaBay

Prognoză meteo ANM duminică, 18 iulie 2021. Se anunță vreme caniculară în toată țara și ploi torențiale în unele regiuni.

Meteorologii au emisi  avertizare de caniculă în mai multe regiuni din țară. Duminică, în Capitală, vremea va fi toridă, deoarece temperaturile vor ajunge chiar și până la 36 de grade. Totodată, sunt anunțate ploi torențiale în mai multe regiuni din țară.

Prognoză meteo ANM duminică, 18 iulie 2021

Vremea caniculară va persista pe arii extinse, mai ales în regiunile extracarpatice, iar disconfortul termic va fi accentuat.

De asemenea, indicele de temperatură-umezeală va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități. În zonele de câmpie și de podiș local va fi caniculă.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, vor fi pe alocuri averse cu caracter torențial, descărcări electrice și grindină, mai ales în a doua parte a zilei și în prima parte a nopții, la munte, în Banat, local în Moldova, Oltenia, Crișana, Maramureș, Transilvania și izolat în zonele deluroase ale Munteniei.

De asemenea, vântul va înregistra unele intensificări în zonele de sud-vest, sudul țării, vor fi înregistrate și averse pe unele locuri. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 și 37 de grade, cele mai ridicate valori vor fi înregistrate în regiunie sudice, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 grade în depresiuni și 25 de grade în regiunile nordice ale litoralului.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru sâmbătă, 17 iulie 2021: Caniculă în sud și sud-est! Ce temperaturi vor fi

Cum va fi vremea în București duminică, 18 iulie 2021

În București se vor înregistra temperaturi caniculare, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla moderat ziua și slab noaptea.

Temperatura maximă care va fi înregistră în cursul zilei de duminică, în Capitală va fi în jurul valorii de 36 de grade, iar minima resimțită va fi cuprinsă între 19...21 de grade.

Vremea va fi toridă, specifică acestei perioade, astfel oamenii trebuie să stea la umbră și să se hidrateze constant.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru vineri, 16 iulie 2021: Caniculă și ploi! Ce temperaturi vor fi