Prognoza meteo ANM duminică, 18 septembrie 2022. Un val de aer polar ajunge deasupra României! Valorile termice vor fi mult mai scăzute decât în zilele precedente!

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 17 sep 2022, 14:36

Vremea se răcește în aproape toată țara la finalul acestei săptămâni. Iată prognoza meteo ANM pentru ziua de duminică, 18 septembrie 2022.

Meteorologii anunță o schimbare radicală a vremii de duminică, 18 septembrie, când sunt emise două avertizări meteo Cod Galben și Portocaliu de ploi abundente. Iată cum arată prognoza meteo ANM în Capitală și celelalte regiuni ale țări, la finalul săptămânii.

Prognoza meteo ANM duminică, 18 septembrie 2022. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Ziua de duminică va debuta cu vreme mult mai rece decât în zilele precedente, în majoritatea regiunilor țării, având în vedere că mai multe județe din țară se vor află până la ora 12:00 sub influență a două

avertizări Cod Galben și Portocaliu de vreme severă. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că se vor semnala perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ploi însemnătate cantitativ și vânt puternic.

Potrivit ANM, Codul Galben de vreme rea este valabil în intervalul 17 septembrie, ora 10:30 – 18 septembrie, ora 12:00 și cuprinde vestul, nordul, centrul țării și zona de munte. Aici, meteorologii anunță averse abundente, descărcări electrice și vânt puternic, iar cantitățile de apă vor depăși 25...30

l/mp. Izolat pot să fie și condiții de grindină și de vijelii.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

În Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali, precum și în sudul Banatului este anunțat un Cod Portocaliu de ploi abundente. ANM a precizat că se vor semnala cantități de apă de peste 40...50 l/mp și izolat de peste 60…70 l/mp.

Citeste si: Astenia de toamnă. De ce apare și cum poți să treci mai ușor peste această perioadă

Vremea în București duminică, 18 septembrie 2022

Bucureștiul nu se află sub avertizare meteo de vreme severă, însă ziua de duminică va aduce valori termice mult mai scăzute decât în zilele anterioare. Astfel, pe parcursul zilei vântul va prezența intensificări, cu rafale de până la 55…65 km/h.

Cerul va fi variabil, iar temperatura maximă nu va depăși 22 de grade Celsius și cea minimă va fi în jurul valorii de 9 grade Celsius.

Vremea în Brașov duminică, 18 septembrie 2022

Și la Brașov, temperaturile vor fi în scădere, astfel că maximă nu va mai depăși valoarea de 14 grade Celsius. Pe parcursul zilei sunt preconizate ploi. Cerul va fi permanent acoperit de nori, iar minimă va fi de 5 grade Celsius.

Vremea în Constanța duminică, 18 septembrie 2022

Meteorologii anunță și pentru litoral o răcire accentuată a vremii, însă pe parcursul zilei de duminică nu se vor mai semnala ploi și chiar își va face apariția și soarele printre nori. Temperatura maximă din termometre va urcă până la 23 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 12 grade Celsius.

Citeste si: Prognoza meteo ANM miercuri, 14 septembrie 2022. Vremea se încălzește în toată țara și dispar ploile