Prognoza meteo ANM duminică, 19 decembrie 2021. Vremea se va răci în aproape toată țara. Vânt puternic și ninsori viscolite în zonele montane!

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 19 dec 2021, 20:22

Vremea diminica, 19 decembrie 2021

Sursa: unsplash.com

ANM a anunțat vești proaste pentru acest final de săptămâna. Prognoza meteo ANM pentru duminică, 19 decembrie 2021, se anunță ninsori și vânt puternic în zonele montane.

În ultima zi a săptămânii, vremea se va răci considerabil în majoritatea regiunilor țării. Meteorologii au transmis prognoza meteo pentru ziua de duminică, 19 decembrie 2021. A fost emisă o avertizare meteo cod galben de ninsori viscolite, valabil până luni la ora 10:00, în Carpații Meridionali și de Curbură.

Prognoza meteo ANM duminică, 19 decembrie 2021. Cum va fi vremea în principalele regiuni ale țării

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) transmite că vremea se va răci radical începând de duminică, 19 decembrie 2021. Astfel, în vestul, centrul şi nordul ţarii, precum şi la munte vor fi înnorari și temporar se vor semnala precipitaţii, pe suprafeţe în general restrânse ziua, care se vor extinde pe timpul nopții.

Precipitaţiile vor fi sub formă de ninsoare la munte, iar în rest vor fi mixte.

În restul teritoriului, înnorarile vor fi temporare și doar pe spaţii mici, cu o probabilitate mai mare din a două parte a nopţii, trecător se vor semnala precipitaţii slabe mai ales sub formă de ploaie şi lapoviţa. Izolat vor fi depuneri de polei.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Prognoza meteo ANM sâmbătă, 18 decembrie 2021. Cod galben de ninsori în 13 județe din țară. Vântul va sufla cu putere și va viscoli zăpada

Vântul va suflă slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înalta a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, cu rafale de peste 80…90 km/h viscolind ninsoarea şi spulberând zăpadă, condiţii în care vizibilitatea va scădea semnificativ, şi local, dar la viteze mult mai mici mai ales în zonele de nord-est şi sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 7 grade, iar cele minime între -4 şi 3 grade.

În zonele joase de relief va persistă ceață.

Vremea în București duminică, 19 decembrie 2021

În capitală, vremea va fi în general rece. Cerul va fi variabil, predominant înnorat în a două parte a nopţii, când trecător vor fi posibile precipitaţii slabe mixte şi condiţii de polei. Vântul va suflă slab şi moderat. Temperatura maximă va fi între 4 și 5 grade, iar cea minimă se va situa între -2 și 0 grade.

Dimineaţa se va semnala ceață.

Citeste si: Prognoza meteo ANM vineri, 17 decembrie 2021. Vreme închisă în jumătatea de nord a țării, la deal și la munte. Ce se întâmplă cu temperaturile

Vremea în Brașov duminică, 19 decembrie 2021

Zona montana inalta este sub cod galben de ninsori și vânt puternic până luni, la ora 10:00. În cursul zilei de duminică va mai continuă să ningă, iar temperatura maximă nu va trece ce 2 grade.

Noaptea, cerul va fi înnorat și va mai fulgui, iar minimă se va situa în jurul valorii de -1 grad.

Vremea în Iași duminică, 19 decembrie 2021

În Iași, meteorologii anunță o zi de dumonica, cu vreme rece însă fără precipitații. Ziua, temperatura va fi de 5 grade, în timp ce noaptea se va face mai frig, minimă fiind de -1 grad.