Prognoza meteo ANM duminică, 30 iulie 2023 în țară: Vremea va fi caniculară ziua, iar noaptea apar precipitațiile cu caracter torențial în anumite zone

Author: Cristina Mocanu

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru duminică, 30 iulie 2023.

Sursa: pexels.com

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru duminică, 30 iulie 2023.

Potrivit ANM, duminică, 30 iulie 2023, vremea va fi în caniculară cu șanse de precipitații seară.

Prognoza meteo ANM pentru ziua de duminică, 30 iulie 2023

Duminică vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării. În regiunile sudice, estice și local în cele vestice temperaturile vor fi ridicate, iar local va fi caniculă. Temperaturile maximele se vor situa între 28 și 36 de grade Celsius, iar cele minime între 7 și 20 de grade Celsius.

Pe timpul nopții va fi instabilitate termică accentuată, cu șanse de precipitații în Banat, Crișana, Maramureș și local în Transilvania și Moldova. Ploile vor avea și caracter torențial, iar pe alocuri se vor înregistra cantități de apă mai importante și va cădea și grindină. În celelalte zone, astfel de fenomene se vor înregistra pe suprafețe mici.

Citește și: Prognoza meteo pentru următoarele zile: Când scăpăm de valul de căldură?

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Prognoza meteo ANM duminică, 30 iulie 2023. Vremea în București

În capitală, vremea va fi caniculară, vântul va sufla variabil, iar indicele UV va fi de 8 din 11. Temperatura maximă va fi de 35 de grade Celsius, iar cea minimă de 20 de grade Celsius. Spre seară va ploua.

Prognoza meteo ANM duminică, 30 iulie 2023. Vremea în Constanța

Cerul va fi în mare parte senin, cu șanse reduse de precipitații, iar indicele UV va fi de 8 din 11.

Temperatura maximă va fi de 28 de grade Celsius, iar cea minimă de 20 de grade Celsius. Apa mării va avea 25,5 grade Celsius

Prognoza meteo ANM duminică, 30 iulie 2023. Vremea în Brașov

Cerul va fi în mare parte senin, vântul va sufla variabil, iar indicele UV va fi de 7 din 11. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade Celsius, iar cea minimă în jurul valorii de 15 grade Celsius.

Pe timpul nopții apar precipitațiile.

Prognoza meteo ANM duminică, 30 iulie 2023. Vremea în Focșani

Vremea va fi caniculară, cu un cer senin și indicele UV va fi de 34 de grade Celsius. Pe timpul nopții va ploua, temperatura maximă va fi de 34 de grade Celsius, iar cea minimă de 19 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM duminică, 30 iulie 2023. Vremea în Oradea

În Oradea temperatura maximă va fi de 30 de grade Celsius, vântul va sufla cu 25 de km/h, iar spre seară apar ploile însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Indicele UV va fi de 4 din 11, iar temperatura minimă va fi de 17 grade Celsius.

Citește și: Prognoza meteo ANM sâmbătă, 29 iulie 2023 în țară: Vremea va fi caniculară în partea de sud a țării, iar la munte va ploua

Prognoza meteo ANM duminică, 30 iulie 2023. Vremea în Iași

În Iași va ploua pe parcursul zilei și sunt șanse să apară și furtunile. Vântul va sufla cu 15 km/h, iar indicele UV va fi de 7 din 11. Temperatura maximă va fi de 32 de grade Celsius, iar cea minimă de 18 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM duminică, 30 iulie 2023. Vremea în Craiova

Duminică, în Craiova cerul va fi senin, vremea va fi caniculară, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade Celsius. Indicele UV va fi de 8 din 11, iar temperatura minimă va fi de 19 grade Celsius. Vântul va sufla cu o viteză de până la 25 de km/h.

Prognoza meteo ANM duminică, 30 iulie 2023. Vremea în Cluj-Napoca

În Cluj sunt șanse să plouă, mai ales în partea a doua a zilei. Vântul va sufla variabil și vor fi descărcări electrice. Indicele UV va avea valoarea de 5 din 11, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 16 grade Celsius.