Prognoza meteo ANM joi, 2 iunie 2022. Temperaturile vor continua să crească, iar vremea va deveni deosebit de caldă pentru începutul lunii iunie. Ce se întâmplă cu precipitațiile

Author: Amalia Georgescu

Prognoza meteo pentru ziua de joi, 2 iunie 2022

Sursa: PixaBay

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza meteo pentru ziua de joi, 2 iunie 2022. Temperaturile vor fi din nou în creștere, însă își vor face apariția și ploile.

Meteorologii anunță temperaturi mult mai ridicate decât ar fi normal pentru data din calendar, astfel că în cursul zilei de joi, maximele vor depăși în mai multe zone din țară 30 de grade. Iată cum va fi vremea în majoritatea regiunilor.

Prognoza meteo ANM joi, 2 iunie 2022. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Conform informațiilor venite din partea meteorologilor, valorile termice vor fi mai ridicate decât ar fi normal pentru începutul lunii iunie.

Temperaturile vor depăși 30 de grade, în special în zonele de câmpie. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că maximele vor fi cuprinse între 24 și 33 de grade în cursul zilei de joi, în timp ce minimele se vor încadra între 9 și 21 de grade, cele mai coborâte valori înregistrându-se în depresiuni, iar cele mai ridicate în zona litoralului.

Meteorologii atenționează că vor mai fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, în special în zonele montane.

Sunt anunțate ploi care pe alocuri pot avea caracter torențial, acestea pot fi însoțite de grindină, vânt puternic și descărcări electrice. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: Cod galben de vreme rea în 19 județe din țară. Meteorologii anunță ploi torențiale, vijelii și grindină. Ce se întâmplă cu vremea în București

Vremea în București joi, 2 iunie 2022

În București, meteorologii anunță vreme în general frumoasă în cursul zilei de joi, însă nu este exclus să apară ploi de scurtă durată, în special după prânz. Temperaturile vor fi în creștere, astfel că maxima se va situa în jurul valorii de 30 de grade. Vântul va sufla slab și moderat pe timpul zilei, iar atmosfera va fi în general plăcută.

După lăsarea serii, cerul va fi mai mult senin, nu vor fi șanse de precipitații și se va înregistra o minimă de 18 grade.

Vremea în Brașov joi, 2 iunie 2022

Pentru zona Brașovului, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță vreme schimbătoare, în special în zonele montane. Astfel, după prânz pot să mai apară precipitații sub formă de ploaie, acestea fiind însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Maxima se va situa în jurul valorii de 27 de grade. Noaptea, cerul va fi mai mult senin, nu vor mai fi condiții de ploaie și se va înregistra o minimă de 13 grade.

Vremea în Constanța joi, 2 iunie 2022

Pe litoral, ziua de joi aduce vreme frumoasă și caldă. Meteorologii anunță că soarele va străluci cu putere pe toată durata zilei, iar temperatura maximă va urca până la 26 de grade.

Izolat pot să mai apară înnorări de scurtă durată, însă nu vor fi condiții de ploaie. În timpul nopții, minima va coborî până la 19 grade, iar cerul va fi mai mult senin. 

Citeste si: Cum va fi vara anului 2022 în România. Ce temperaturi se vor înregistra în București