Prognoza meteo ANM joi, 25 august 2022. Caniculă în mai multe zone din țară. Iată ce regiuni vor fi afectate

Author: Madalina Maftei
Actualizat: 24 aug 2022, 16:06

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 25 august 2022. Cum va fi vremea în țară?

Meteorologii au anunțat că vremea va fi călduroasă în toată țara, iar pe alocuri canicula se va resimți.

Prognoza meteo ANM joi, 25 august 2022. Cum va fi vremea în țară

ANM a anunțat că vremea va fi călduroasă în aproape toată țara, pe alocuri caniculară în sud-est și nord-vest, cu disconfort termic ridicat în regiunile din vest, sud și est, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a zilei și la începutul nopții în zona de munte și în regiunile vestice și sud-vestice unde doar pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în regiunile sud-estice și pe alocuri la munte, dar de scurtă durată și în timpul averselor.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7...8 grade în depresiunile Carpaților Orientali și în jurul a 22 de grade pe litoral. Dimineața și noaptea, în special în depresiunile intramontane, izolat se va semnala ceață.

Citeste si: Prognoza meteo ANM marți, 23 august 2022. Cod galben și portocaliu de ploi abundente și vijelii. Harta județelor aflate sub avertizare meteo

Prognoza meteo ANM joi, 25 august 2022. Cum va fi vremea în București

Și în Capitală vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. 

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, trecător cu ușoare intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi de 33...34 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul a 18 grade, cu valori mai scăzute în zona periurbană.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a zilei și la începutul nopții când doar pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent.

Citeste si: Prognoza meteo ANM miercuri, 24 august 2022. Meteorologii au extins codul galben și portocaliu de ploi torențiale. Ce se întâmplă cu vremea în orele următoare