Prognoza meteo ANM joi, 28 aprilie 2022. Cod galben de ploi, vijelii și grindină în aproape toată țara. Doar două județe nu sunt sub avertizare meteo de vreme rea

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 27 ian 2023, 07:45

Prognoza meteo ANM pentru ziua de joi, 28 aprilie 2022

Sursa: pexels, captura meteoromania.ro

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteo cod galben de ploi pentru majoritatea județelor țării. Iată prognoza meteo pentru ziua de joi, 28 aprilie 2022.

Ziua de joi aduce instabilitate atmosferică temporar accentuată la nivelul întregii țări. Meteorologii au emis o avertizare meteo cod galben de vreme rea, în orele următoare fiind anunțate ploi, vijelii, dar și grindină în mai toate județele țării. Iată până când este în vigoare avertizarea meteorologică.

Prognoza meteo ANM joi, 28 aprilie 2022. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Prognoza meteo ANM pentru joi, 28 aprilie 2022, anunță vreme capricioasă la nivelul întregii țări. În cursul zilei de joi, vremea se va răci, astfel că temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3

și 11 grade. Cerul va fi mai mult noros în jumătatea de nord a țării, vor fi averse și descărcări electrice în mare parte din țară, mai puțin în Oltenia și în Dobrogea. Meteorologii anunță că în estul țării vor fi cantități de apă însemnate. 

Vântul va prezenta intensificări în special la munte, dar și în sud-vestul, sud-estul și estul țării.

Până joi seară, la ora 23:00, este în vigoare o avertizare meteo cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În acest interval de timp vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, acestea fiind însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Meteorologii anunță că prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp și izolat 40...60 l/mp. 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Avertizarea meteo vizează toate județele țării, mai puțin Constața și Tulcea.

Citeste si: METEO cu Viviana Sposub: „Vremea ne rezervă niște surprize” Instabilitate atmosferică, ploi, grindină și vijelii

Vremea în București joi, 28 aprilie 2022

La București, ziua de joi aduce o vreme mai rece decât în ziua precedentă, astfel că maxima din termometre va urca doar până la 19 grade. Cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua, iar vântul va sufla slab și moderat.

Minima va fi cuprinsă între 7 și 9 grade, iar pe timpul nopții vor mai fi câteva averse, cerul fiind în continuare noros. 

Vremea în Brașov joi, 28 aprilie 2022

Meteorologii anunță vreme urâtă și rece și la Brașov în cursul zilei de joi, 28 aprilie 2022. Sunt anunțate ploi ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Temperatura maximă va fi de 14 grade. După lăsarea serii nu va mai ploua, însă cerul va fi în continuare noros și se va face mai frig, înregistrându-se o minimă de 6 grade.

Vremea în Constanța joi, 28 aprilie 2022

Județul Constanța nu se află sub avertizare cod galben de vreme rea, astfel că pentru ziua de joi este anunțată vreme frumoasă, cu nori și soare și o temperatură de 17 grade.

Spre seară se vor mai strânge norii și își vor face apariția precipitațiile sub formă de ploaie. În noaptea de joi spre vineri, minima din termometre va coborî până la 11 grade. 

Citeste si: Cum va fi vara anului 2022 în România. Ce temperaturi se vor înregistra în București