Prognoza meteo ANM joi, 30 iunie 2022. Valul de căldură se extinde la nivelul întregii țări. Meteorologii anunță maxime de până la 38 de grade

Author: Amalia Georgescu

Prognoza meteo ANM joi, 30 iunie 2022

Sursa: PixaBay

Vremea va fi deosebit de caldă la nivelul întregii țări. Iată prognoza meteo ANM pentru ziua de joi, 30 iunie 2022. Ce se întâmplă cu precipitațiile?

Un val de căldură a ajuns în România și a cuprins întreaga țară, temperaturile maxime situându-se în foarte multe zone peste normalul perioadei. Iată cum va fi vremea joi, 30 iunie 2022, dar și în ce regiuni sunt anunțate manifestări ale instabilității atmosferice.

Prognoza meteo ANM joi, 30 iunie 2022. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că valul de căldură care a cuprins România se va extinde și intensifica în cursul zilei de joi, dar și vineri.

Astfel, majoritatea județelor se află sub cod galben de caniculă, fiind anunțate temperaturi maxime cuprinse între 33 și 37 de grade. În zonele de câmpie și podiș va fi cel mai cald, iar indicele termic temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

În vestul, nord-vestul și centrul țării maximele vor atinge 37-38 de grade, disconfortul termic va fi ridicat, fiind în vigoare o avertizare meteo cod portocaliu de caniculă.

Minimele din timpul nopții de joi spre vineri vor fi cuprinse între 15 și 25 de grade, cu valori ceva mai scăzute în depresiunile intramontane. 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

În timpul zilei de joi, 30 iunie 2022, vremea va fi în general frumoasă, cerul fiind mai mult senin. Meteorologii anunță că doar la munte și local în nord-estul țării vor mai fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. 

Citeste si: Canicula vine peste România! În ce județe vom avea cod portocaliu. ANM a făcut anunțul

Vremea în București joi, 30 iunie 2022

Ziua de joi aduce vreme caniculară în București, indicele termic temperatură-umezeală depășind pragul critic de 80 de unități. Temperaturile vor fi mai ridicate decât ar fi normal pentru data din calendar, maximele fiind cuprinse între 34 și 36 de grade.

În timpul nopții, minima va fi cuprinsă între 18 și 21 de grade. Vremea va fi frumoasă atât ziua, cât și după lăsarea serii, astfel că nu vor fi manifestări ale instabilității atmosferice.

Vremea în Brașov joi, 30 iunie 2022

Temperaturile vor fi foarte ridicate și în zona Brașovului, în cursul zilei de joi maxima urcând până la 31 de grade. Meteorologii anunță că pot să mai apară averse de scurtă durată, acestea fiind însoțite de descărcări electrice și vânt puternic.

Ploile se vor opri după lăsarea serii, cerul va fi mai mult senin și este anunțată o minimă de 17 grade.

Vremea în Constanța joi, 30 iunie 2022

La Constanța se anunță vreme frumoasă pentru ziua de joi, un cer variabil și o temperatură maximă de 29 de grade. Atmosfera va fi plăcută și după lăsarea serii, atunci când cerul va fi mai mult senin, iar minima va coborî până la 21 de grade.

Citeste si: Vremea în luna iulie 2022. Ce temperaturi ne așteaptă în a doua lună a verii de anul acesta