Prognoza meteo ANM joi, 7 iulie 2022. Temperaturile scad în toată țara. Meteorologii au emis cod galben și portocaliu de ploi

Autor: Amalia Georgescu

Prognoza meteo pentru ziua de joi, 7 iulie 2022

Sursa: pexels, canva.com

După mai multe zile caniculare, temperaturile vor scădea la nivelul întregii țări. Iată ce se întâmplă cu vremea joi, 7 iulie 2022.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza meteo pentru ziua de joi, 7 iulie 2022. Vremea se va răci în toată țara și va deveni instabilă, meteorologii precizând că se vor înregistra intensificări ale vântului, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. Iată cum va fi vremea în principalele regiuni ale țării.

Prognoza meteo ANM joi, 7 iulie 2022. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Temperaturile vor fi în scădere în cursul zilei de joi la nivelul întregii țări, inclusiv în regiunile estice și sud-estice, acolo unde s-au menținut la valori ridicate în ultimele zile. Meteorologii ANM anunță o maximă cuprinsă între 25 și 30 de grade pentru ziua de joi, în timp ce minimele din timpul nopții vor fi cuprinse între 7 și 9 grade în depresiuni și 19-21 de grade pe litoral.

În timpul zilei sunt anunțate înnorări temporar accentuate, averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului în special în partea de sud și sud-est a țării, dar și la munte. Pe arii restrânse se pot strânge cantități însemnate de apă.

În restul țării, ziua de joi aduce un cer variabil și doar izolat pot să mai apară ploi și descărcări electrice. 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Până joi dimineață, la ora 12, centrul, nordul, nord-estul țării, dar și partea de sud și est a teritoriului se vor afla sub cod galben de vreme rea. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, sunt anunțate averse torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 25...40 l/mp. 

În jumătatea de nord a Moldovei, în Transilvania, Muntenia și nord-estul Olteniei este cod portocaliu de ploi până joi la ora 12, iar cantitățile de apă vor depăși local 35...40

l/mp și pe arii restrânse 50...80 l/mp. În plus, meteorologii anunță că vântul va sufla cu putere, astfel că la rafală va atinge viteze de până la 70...80 km/h.

Citeste si: Cod portocaliu de vreme severă! Ploi, grindină și vijelii în mai bine de jumătate de țară

Vremea în București joi, 7 iulie 2022

Temperatura din termometre va fi în scădere și la București. Maxima din timpul zilei va fi cuprinsă între 28 și 29 de grade, în timp ce minima se va încadra între 15 și 18 grade. Cerul va fi variabil și va mai prezenta înnorări temporar accentuate, iar din a doua parte a zilei pot să apară condiții pentru averse și descărcări electrice.

Vremea în Brașov joi, 7 iulie 2022

Vremea va fi instabilă la Brașov în cursul zilei de joi, meteorologii anunțând averse torențiale, descărcări electrice și vijelii. Maxima se va situa în jurul valorii de 23 de grade. După lăsarea serii se vor opri ploile, însă cerul va fi mai mult noros, iar maxima va coborî până la 12 grade. 

Vremea în Constanța joi, 7 iulie 2022

Meteorologii anunță că vremea va fi schimbătoare și la malul mării în cursul zilei de joi, astfel că sunt șanse de precipitații. Pe parcursul zilei pot să apară averse, intensificări de scurtă durată ale vântului și descărcări electrice. Maxima va fi de 29 de grade. În timpul nopții, cerul se va însenina și se va înregistra o minimă de 20 de grade.

Citeste si: Canicula face prăpăd în România- Raționalizarea apei începe și în ILFOV- Situație fără precedent