Prognoza meteo ANM luni, 12 decembrie 2022. Vremea se va răci accentuat! Un val de aer polar va ajunge deasupra României! Iată unde vor continua ploile și unde se vor transforma în lapoviță și ninsoare!

Author: Ana Filip
Actualizat: 11 dec 2022, 19:14

Prognoza meteo ANM pentru luni, 12 decembrie 2022

Sursa: unsplash.com

Pentru prima zi a săptămânii, 12 decembrie 2022, meteorologii au anunțat o răcire accentuată a vremii! Temperaturile scad brusc în toată țară!

După un weekend cu vreme neobișnuit de caldă pentru perioada calendaristică, săptămâna următoare va debuta cu o răcire accentuată și bruscă a vremii. Meteorologii au anunțat că temperaturile vor fi din ce în ce mai scăzute și se vor semnala ploi în multe zone ale țării, care pe alocuri se vor transformă chiar și în lapoviță și ninsoare.

Prognoza meteo ANM luni, 12 decembrie 2022. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță începând de luni o răcire bruscă a vremii, cu temperaturi mult mai scăzute decât în zilele precedente, apropiate cu cele normale pentru dată la care ne aflăm. Astfel, maximele termice se vor situa luni între 2 grade Celsius în partea de vest a țării și 10 grade Celsius pe litoral. Iar cele minime se vor situa între -9 și 2 grade Celsius.

Meteorologii au anunțat o răcire accentuată a vremii în zonele de vest și de nord-vest ale țării, iar în restul teritoriului vor fi valori apropiate de mediile termice normale. În regiunile de munte se vor semnala ninsori, în cele vestice, centrale și nordice vor predomină lapoviță și ninsoarea, iar în zonele sudice și sud-estice, mai ales spre lăsarea serii se vor semnala inițial ploi care ulterior se vor transforma în lapoviță și pe alocuri în ninsoare.

Vântul va suflă slab până la moderat, cu unele intensificări în zonele înalte de munte, unde vor ajunge până la 60-70 km/h, spulberând și viscolind zăpadă.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Vremea în București luni, 12 decembrie 2022

În București, vremea se va răci radical în prima zi a săptămânii viitoare.

Cerul va fi predominant acoperit de nori pe durata întregii zile, iar la lăsarea nopții va crește probabilitatea pentru apariția lapoviței. Vântul va suflă moderat, cu viteză cuprinsă între 30-35 km/h. Temperatura maximă se va situa între 7 și 8 grade Celsius, iar cea minimă va ajunge până la – 3 grad Celsius.

Citește și: Prognoza meteo ANM duminică, 11 decembrie 2022. Meteorologii anunță temperaturi de primăvară pentru ultima zi a săptămânii! Iată unde va fi cel mai cald!

Vremea în Brașov luni, 12 decembrie 2022

La Brașov se anunță o zi cu vreme închisă, duminică, 11 decembrie 2022. Cerul va fi înnorat pe tot parcursul zilei, iar maximă va ajunge la 4 grade Celsius. După lăsarea serii, temperatura minimă se va situa în jurul valorii de -7 grade Celsius. În zonele montane înalte se va semnala ninsoare asociată cu intensificări ale vântului.

Vremea în Constanța luni, 12 decembrie 2022

Și în zona litoralului vremea se va răci dramatic, de la o maximă de 18 grade Celsius, înregistrată duminică, la una de 7 grade pe timpul zilei de luni. Cerul va fi predominant înnorat și vremea va fi mohorâtă și rece. Pe durata nopții, temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade Celsius.

Citește și: O masă de aer cald pătrunde în România. Temperaturi neobișnuit de mari pentru luna decembrie. Prognoza meteo ANM sâmbătă, 10 decembrie 2022.