Prognoza meteo ANM luni, 14 martie 2022. Vremea se încălzește, maxime de până la 12 grade Celsius

Author: Madalina Maftei

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 14 martie 2022. Cum va fi vremea în țară?

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 14 martie 2022. Vremea se încălzește semnficativ în majoritatea teritoriului.

Prognoza meteo ANM luni, 14 martie 2022. Vremea se încălzește, maxime de până la 12 grade Celsius

Potrivit ANM, în noaptea de duminică spre luni vremea va fi mai rece decât normalul acestei perioade. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai persistente în jumătatea de est a teritoriului, unde pe arii restrânse se vor semnala precipitații predonminant sub formă de ninsoare.

Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile medii se vor încadra între -9 și 0 grade, iar izolat vor fi condiții de ceață.

La început de săptămână, valorile termice diurne vor fi în creștere față de ziua anterioară, se vor apropia din ce în ce mai mult de cele specifice acestei perioade din an, însă vremea se va menține rece dimineața și noaptea.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -8 și 1 grad. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei în regiunile extracarpatice dar probabilitatea pentru precipitații va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Izolat se va semnala ceață.

Citeste si: Prognoza meteo ANM joi, 10 martie 2022. Ger în toată țara! Unde vor continua ninsorile

Prognoza meteo ANM luni, 14 martie 2022. Cum va fi vremea în Capitala la început de săptămână

În Capitală, vremea va fi ceva mai rece decât în mod normal, mai ales dimineața și noaptea. Cerul va avea înnorări în prima parte a intervalului, apoi se va degaja treptat și va deveni mult mai senin.

Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 6...8 grade, iar cea minimă de -3...-2 grade, mai scăzută în zona preorășenească, spre -6 grade. 

Citeste si: Prognoza meteo ANM vineri, 11 martie 2022: Vremea, neobișnuit de geroasă! Minime de -13 grade!