Prognoza meteo ANM luni, 17 ianuarie 2022. Vânt puternic în toată țara! Iată ce temperaturi se vor resimți la începutul săptămânii

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 16 ian 2022, 19:57

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță pentru 17 ianuarie 2022 că temperaturile vor mai urcă însă se vor semnala rafele puternice de vânt în majoritatea zonelor țării.

Luni, 17 ianuarie 2022 se vor semnala rafale de vânt în aproape întreaga țară. Temperaturile vor fi peste mediile multianuale, in majoritatea regiunilor tarii. In Maramureș și în Transilvania va ninge viscolit, moderat cantiativ in zonele montane (10...15 l/mp), unde se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent. 

Prognoza meteo ANM duminică, 17 ianuarie 2022. Cum va fi vremea în principalele zone ale țării?

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis că la începutul săptămânii, zonele de vest, nord-vest și parțial în centrul țării cerul va fi înnorat, iar în rest va fi variabil. În zona Maramureșului, pe arii mai restrânse în Crișana și nordul Transilvaniei, se vor semnala ninsori slabe cantitativ.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

În regiunea Câmpiei de Vest, pe alocuri va fi prezența ceaţa și răzleț se va semnala burniţă, ce va duce la formarea de polei. Vântul se va intensifica la munte, mai ales pe crestele înalte, unde rafalele vor ajunge până la 70-80 km/h, iar local şi în zonele de sud-vest, sud-est şi centru, în general cu viteze de până la 40-50 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -14 grade Celsius în depresiunile din estul Transilvaniei şi 0 grade Celsius în zona litoralui.

Iar cele maxime se vor situa în între -2 și 8 grade Celsius.

Citeste si: Prognoza meteo ANM duminică, 16 ianuarie 2022. Vremea se va menține rece și în ultima zi a săptămânii! Ce temperaturi se vor înregistra

Vremea în București luni, 17 ianuarie 2022

Luni, în capitală se va mai încălzi față de ziua precedentă, iar soarele își va face apariția printre nori.

Temperatura maximă din timpul zilei va fi de 7 grade, iar minimă va fi de -1 grad. Spre seară cerul va prezența înnorări accentuate și vântul se va mai intensifica.

Vremea în Brașov luni, 17 ianuarie 2022

La munte, temperatura din timpul zilei mai scade cu un grad față de ziua trecută, înregistrându-se o maximă de 2 grade. Cerul va fi înnorat pe toată durata zilei și noaptea vor fi posibile averse de ninsoare.

Temperatura minimă va fi de -5 grade.

Citeste si: Prognoza meteo ANM 15 ianuarie 2022: Cum va fi vremea sâmbătă! Meteorologii au emis cod galben și portocaliu!