Prognoza meteo ANM luni, 27 decembrie 2021. Vreme severă în mai multe județe ale țării. Cod galben de ninsori abundente și ploi însemnate cantitativ

Author: Bianca Hriscu
Actualizat: 26 sep 2022, 03:35

Prognoza meteo ANM pentru ziua de luni, 27 decembrie 2021

Sursa: canva.com

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza meteo pentru luni, 27 decembrie 2021. A intrat în vigoare o informare meteo de vreme severă și un cod galben de ninsori abundente și ploi. Ce zone sunt afectate?

Temperaturile au crescut în ultimele zile, iar dacă de Crăciun atmosfera a fost una plăcută și în majoritatea regiunilor a fost soare, meteorologii anunță că vremea se va schimba radical în zilele ce urmează. Prognoza meteo ANM anunță un început de săptămână cu vreme severă, ploi, vânt puternic și ninsori abundente. 

Prognoza meteo ANM luni, 27 decembrie 2021. Vreme severă, ninsori și ploi însemnate cantitativ

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza meteo pentru luni, 27 decembrie 2021. Săptămâna începe cu o informare meteo de vreme severă care este valabilă până pe 28 decembrie 2021, ora 10:00. În acest interval vor fi precipitații moderate cantitativ, polei și intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării. În zonele înalte de munte, dar și în Moldova va ninge și se va depune strat consistent de zăpadă, în timp ce în restul regiunilor va ploua.

Meteorologii atrag atenția că în sud-estul țării și izolat în rest se poate depune polei. În cursul zilei de luni, 27 decembrie 2021, vântul va mai prezenta intensificări, iar în zonele montane înalte va sufla cu viteze de peste 60…70 km/h spulberând zăpada.

Cod galben de ploi, ninsori și polei

Meteorologii au emis o avertizare meteo cod galben de ploi și ninsori însemnate cantitativ.

Avertizarea meteo este valabilă în intervalul 26 decembrie, ora 12:00 – 27 decembrie, ora 12:00, iar zonele aflate sub cod galben de vreme rea sunt Banatul, nord-vestul Olteniei, Crișana și Transilvania. În aceste regiuni ale țării va ploua.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

În Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali, la altitudini mai mici de 1600 m, precipitațiile vor fi sub formă de ploaie și lapoviță, iar la peste 1800 m vor predomina ninsorile.

Cantitățile de precipitații vor depăși 20...25 l/mp.

De pe 26 decembrie, ora 22:00 și până pe 27 decembrie, ora 08:00 este cod galben de polei în Brăila, Ialomița, Tulcea, Ilfov și în București, dar și în zonele joase de relief ale județelor Argeș, Dâmbovița, Prahova și Buzău. 

Citeste si: Specialiștii în meteorologie au făcut un anunț sumbru! Anul 2022 va fi unul dintre cei mai călduroși ani din istorie

Vremea în București luni, 27 decembrie 2021

În cursul zilei de luni, vremea va fi închisă în București, iar temperatura maximă va fi mult mai scăzută comparativ cu zilele precedente, astfel că se vor înregistra doar 2 grade. În timpul zilei pot să mai apară precipitații sub formă de ploaie. Noaptea, temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad. Tot după lăsarea serii pot să mai apară averse de scurtă durată.

În cursul dimineții se mai poate forma polei.

Vremea în Brașov luni, 27 decembrie 2021

La Brașov, temperatura se va menține destul de ridicată la început de săptămână, maxima situându-se în jurul valorii de 5 grade. Precipitațiile vor fi în special sub formă de ploaie. Noaptea, minima va coborî până la 1 grad și pot să mai apară ninsori de scurtă durată.

Vremea în Iași luni, 27 decembrie 2021

Meteorologii anunță precipitații sub formă de ninsoare la Iași în cursul zilei de luni, 27 decembrie 2021. Temperatura maxima va fi de -3 grade luni. În timpul nopții, minima va fi de -4 grade și va mai continua să ningă.

Citeste si: Avertisment pentru românii care merg la munte în această perioadă. Fenomenul apărut după încălzirea vremii

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?