Prognoza meteo ANM luni, 28 august 2023 în țară! Continuă temperaturile ridicate și crește disconfortul termic

Author: Diana Bostan

Vreme luni, 28 august 2023

Sursa: iStock

Meteorologii nu vin cu vești bune pentru români! Căldura va continua să le dea acestora bătăi de cap, iar disconfortul termic se arată a fi unul ridicat.

Meteorologii au anunțat la ce temperaturi trebuie să ne așteptăm luni, 28 august 2023. În anumite zone ale țării a fost anunțată caniculă.

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea pe data de 28 august 2023

Valul de căldură va continua și-n această săptămână, iar disconfortul termic va fi unul ridicat în unele părți ale țării.

Citește și: ANM a făcut anunțul: Cum va fi vremea la finalul verii?

Disconfortul termic va fi mai ridicat în estul Transilvaniei, în Dobrogea și în nordul Munteniei și al Olteniei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 35 și 37 de grade, iar minima va fi între 17 și 21 de grade. 

Citește și: Ora de iarnă 2023: Data la care România dă ceasul înapoi

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Temperaturile vor fi mai ridicate în Maramureș, Crișana, Banat, Moldova, sudul Olteniei și al Munteniei și cea mai mare parte a Transilvaniei, acolo unde maxima va atinge și 39 de grade, iar minimele vor fi între 18 și 26 de grade.

Vremea va fi caldă în Capitală pe data de 28 august 2023

Vremea va fi caldă în Capitală, luni, acolo unde temperaturile maxime vor fi de 36-39 de grade, iar cele minime de 17-21 de grade.

Vântul va sufla moderat, iar cerul va fi senin. Locuitorii Capitalei vor putea simți un ușor disconfort termic, indicele temperatură-umezeală (ITU) fiind situat peste pragul critic de 80 de unități. 

Citește și: Cod galben de vreme rea în 17 județe din România! Canicula nu se retrage nici ea

ANM a anunțat o zi călduroasă pe litoral pe data de 28 august 2023

Meteorologii au anunțat că cerul va fi senin și vântul va sufla moderat pe timpul nopții. Maxima va fi de 29 grade Celsius, iar gradul de umiditate va fi de 53% și vântul va sufla cu 6 KM/h.

Citește și: Cod galben de vreme rea în România! Peste 20 de județe sunt vizate de ploi și vijelii

În județul Constanța este în vigoare un cod galben de caniculă, valabil de duminică ora 10:00 și până luni la ora 10:00. Va fi caniculă, cu temperaturi maxime ce se vor situa în general între 35 și 37 de grade. Minimele termice se vor încadra între 17 și 21 de grade.