Prognoza meteo ANM luni, 28 februarie 2022. Meteorologii au anunțat o atenționare Cod Galben de vânt puternic și ninsori viscolite!

Author: Daniela Iliuta
Prognoza meteo, luni, 28 februarie 2022
Sursa: PixaBay

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza meteo pentru luni, 28 februarie 2022. Care sunt județele vizate de atenționarea Cod Galben!

Prima săptămâna de primăvară din punct de vedere calendaristic va începe cu vreme mohorâtă și mult mai rece decât zilele precedente. Meteorologii au anunțat precipitații sub formă de ninsoare la munte, dar și în sud-estul țării, în Muntenia, Dobrogea, pe alocuri în Transilvania și precipitații mixte în zona Olteniei.

Prognoza meteo ANM luni, 28 februarie 2022. Vremea se răcește semnificativ!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că prima săptămâna de primăvară va debuta cu o vreme mai rece în aproape toată țară.

Temperaturile minime vor fi mai scăzute decât cele înregistrate în zilele precedente și se vor încadra între -7 şi 3 grade Celsius. Iar cele maxime se vor situa între -1 şi 8 grade Celsius.

În majoritatea regiunilor țării vremea va fi închisă și rece, dar mai ales în partea de sud-est (în Muntenia, Moldova, Dobrogea, Transilvania), unde se vor semnala condiții de ninsoare și chiar vânt puternic.

Iar în Oltenia vor fi precipitații mixte. Astfel, în sud-estul țării cantitatea de precipitații va depăși 20 l/mp, iar în Dobrogea, stratul de zăpadă depus va fi destul de însemnat, iar vântul va ajunge până la 55-65 km/h.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: Prognoza meteo 25 februarie 2022: Soare în mai multe zone! Ce se întâmplă la munte, după ninsorile din ultimele ore

Meteorologii au emis o atenționare Cod Galben de vânt puternic și ninsori viscolite în sud-estul țării în intervalul 28 februarie, ora 06:00 – 1 martie, ora 10:00. Astfel, în sud-estul României, temporar se vor semnala precipitații mai ales sub formă de ninsoare, vântul va prezența intensificări, cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h și local va fi viscol. Se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Dobrogea continentală.

In zona litoralului și a deltei precipitațiile vor fi mixte, iar vantul va sufla cu peste 70 km/h, potrivit ANM.
Totodată Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a mai transmis și faptul că ninsorile și vremea rece se va menține până spre mijlocul săptămânii, în jumătatea de est a țării și în zona montană.

Citeste si: Prognoza meteo ANM duminică, 27 februarie 2022. Vremea continuă să se răcească! Unde se vor semnala ploi!