Prognoza meteo ANM luni, 7 februarie 2022. Meteorologii au emis o avertizare Cod Portocaliu de viscol puternic! Iată zonele vizate

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 06 nov 2022, 00:55

Prognoza meteo ANM pentru ziua de luni, 7 februarie 2022

Sursa: unsplash.com

Vremea se răcește la începutul săptămânii, potrivit datelor venite din partea ANM. Iată prognoza meteo pentru luni, 7 februarie 2022.

După o săptămâna în care temperaturile înregistrate au fost peste cele normale pentru perioada la care ne aflăm, meteorologii anunță o răcire bruscă a vremii în zonele montane. Iar în restul teritoriului vremea se va menține la fel de blanda și mai mult decât atât spre mijlocul săptămânii temeperaturile vor urcă în partea de sud, sud-est și sud-vest până spre 14 grade Celsius, cu mult peste valorile normale pentru această perioada.

Prognoza meteo ANM luni, 7 februarie 2022. Cum va fi vremea în principalele regiuni ale țării

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat pentru începutul săptămânii o răcire accentuată a vremii în zonele montane, unde se vor semnala ninsori și viscol, iar pentru restul țării o vreme la fel de blanda că și în zilele precedente.
Astfel, în prima și a saptmanii viitoare, cerul va prezența înnorari mai puternice pe timpul zilei în zonele de munte, în nord, în vest şi în centru, iar noaptea în partea de sud-est a ţarii.

În regiunile montane şi submontane se vor semnala ninsori viscolite, iar la altitudini mari stratul de zăpadă ce se va depune va fi unul destul de consistent; în timp ce în zonele mai joase de relief din Transilvania vor fi precipitaţii mixte şi în restul țării se pot semnala ploi slabe, ce vor favoriza apariția poleiului.

Pe crestele montane înalte, vântul va suflă puternic, cu rafale de peste 100 km/h, zăpadă va fi viscolită și vizibilitatea redusă; posibile intensificãri locale şi temporare ale vântului se vor semnala și în restul zonelor cu viteze de 45…55

km/h. Temperaturile maxime se vor situa între 2 şi 12 grade, iar cele minime între -5 şi 5 grade.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

ANM a emis două avertizări Cod Galben și Cod Portocaliu

Potrivit ANM, în intervalul 07 februarie, ora 02 – 07 februarie, ora 15, a fost lansată o avertizare Cod Galben, pentru Carpații Orientali și Occidentali, precum și vestul Carpaților Meridionali, unde vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70-80 km/h, temporar va fi viscol și

vizibilitate scăzută. Local ninsorile vor fi moderate cantitativ. Iar în intervalul 07 februarie, ora 05 – 07 februarie, ora 10, la altitudini de peste 1700 m, a fost emisă o avertizare Cod Portocaliu în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, acolo unde vântul va suflă tare, cu rafale de peste 100-120 km/h, se vor semnala viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută.

Citeste si: Prognoza meteo ANM duminică, 6 februarie 2022. Meteorologii anunță o vreme frumoasă deși temperaturile sunt ușor mai scăzute! Unde se vor semnala precipitații mixte

Vremea în București luni, 7 februarie 2022

În Capitală, luni, 7 februarie 2022, valorile termice se vor situa cu mult peste mediile multianuale specifice în prima decadã a lunii februarie. Cerul va avea înnorari, pe timpul serii și al nopții, când se va semnala ploaie, iar vântul va suflă slab până la moderat.

Temperatura maxims se va încadra între 9 și 11 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad.

Vremea în Brașov luni, 7 februarie 2022

La Brasov, meteorologii anunță pentru prima zi a săptămânii, înnorări accentuate si chiar ninsori moderate cantitativ. Temperatura maximă va urcă până la 7 grade. Iar temperatura minimă se va situa in jurul valorii de -3 grade pe durata nopții.

Citeste si: Prognoza meteo ANM sâmbătă, 5 februarie 2022. Vremea se încălzește, iar precipitațiile vor fi mixte