Prognoza meteo ANM marți, 20 decembrie 2022. Temperaturile vor fi în creștere la nivelul întregii țări

Autor: Bianca Hriscu

Prognoza meteo ANM de marți, 20 decembrie 2022

Sursa: PixaBay, canva.com

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță vreme mult mai caldă decât ar fi normal pentru ultima decadă a lunii decembrie. Iată cum va fi vremea marți, 20 decembrie 2022.

Deși se apropie Crăciunul, temperaturile înregistrate în România vor fi potrivite mai degrabă pentru o zi de primăvară. Meteorologii anunță că vremea se va încălzi în cursul zilei de marți în toată țara. 

Prognoza meteo ANM marți, 20 decembrie 2022. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță temperaturi de primăvară înainte de Crăciun.

Vremea va fi mult mai caldă decât ar fi normal pentru acest moment al anului, chiar dacă dimineața și seara temperaturile vor mai coborî, înregistrându-se valori ceva mai mici în zonele depresionare.

Pe parcursul zilei de marți, 20 decembrie 2022, cerul va fi variabil și doar trecător pot să mai apară câțiva nori, în special în partea de nord și nord-est a țării. Vântul va sufla slab și moderat, iar în zona montană înaltă, în sudul Banatului și în Moldova pot să mai apară intensificări de scurtă durată.

Nu sunt anunțate precipitații, iar maximele termice se vor încadra între 2 și 8 grade, în timp ce minimele vor fi cuprinse între -10 și -2 grade. Cel mai frig va fi în depresiunile intramontane, acolo unde termometrele pot arăta chiar și -15 grade în noaptea de marți spre miercuri. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În sudul țării, meteorologii anunță că mai pot fi condiții de ceață, în special la primele ore ale dimineții și seara.

Citește și: Prognoza meteo de Crăciun 2022 în România. Vremea va fi mai caldă decât ar fi normal pentru această perioadă a anului

Vremea în București marți, 20 decembrie 2022

În cursul zilei de marți, la București va fi vreme în general frumoasă, iar temperaturile vor fi în ușoară creștere.

Doar dimineața și seara va fi ceva mai frig și poate să mai apară ceața. Pe timpul zilei este anunțată o temperatură maximă de 3-5 grade, în timp ce minima va fi cuprinsă între -6 și -4 grade. În noaptea de marți spre miercuri, cerul va fi mai mult senin.

Vremea în Brașov marți, 20 decembrie 2022

Și la Brașov se va înregistra o creștere a temperaturii, astfel că în ziua de marți, 20 decembrie 2022, termometrele vor arăta o temperatură maximă de 5 grade.

Meteorologii anunță o zi cu mult soare, cerul fiind mai mult senin, în timp ce vântul va sufla slab și moderat. În cursul nopții se vor mai strânge norii, însă nu vor fi condiții de ploaie. Minima din termometre va coborî până la -5 grade. La altitudini ceva mai mari, temperaturile vor fi negative, însă nu sunt anunțate precipitații.

Vremea în Constanța marți, 20 decembrie 2022

La malul mării, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță o vreme frumoasă marți și mai caldă comparativ cu zilele precedente. Astfel, maxima va urca până la 3 grade, iar tendința de încălzire se va menține și în restul zilelor săptămânii. Noaptea de marți spre miercuri va fi ceva mai rece, astfel că minima va fi de -1 grad. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab și moderat. 

Citește și: Vremea Crăciun 2022 și Revelion 2023. În ce zone din țară va ninge de sărbători. Prognoza meteo ANM pentru următoarea perioadă