Prognoza meteo ANM marți, 21 iunie 2022. Temperaturi maxime de până la 34 de grade. Ce se întâmplă cu vremea la nivelul întregii țări

Author: Amalia Georgescu

Prognoza meteo ANM 21 iunie 2022

Sursa: PixaBay, canva.com

Prognoza meteo ANM pentru ziua de marți, 21 iunie 2022, anunță vreme deosebit de caldă în toată țara. Iată unde se vor înregistra cele mai ridicate valori din punct de vedere termic.

Vremea va fi deosebit de caldă în cursul zilei de marți, 21 iunie 2022. Meteorologii anunță că maximele pot atinge până la 34 de grade în anumite regiuni. Ce se întâmplă cu precipitațiile și cum va fi vremea în București, la munte și pe litoral?

Prognoza meteo ANM marți, 21 iunie 2022. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că vremea se va menține călduroasă în toate regiunile marți, 21 iunie 2022.

Mai exact, maximele anunțate de meteorologi se vor situa între 25 și 34 de grade. Cele mai mari temperaturi se vor înregistra în sudul și sud-estul țării, în timp ce în restul regiunilor vremea va fi normală din punct de vedere termic pentru data din calendar.

Cât despre precipitații, meteorologii spun că în noaptea de luni spre marți vremea poate deveni instabilă, astfel că pot să apară averse însoțite de descărcări electrice, vânt puternic și grindină în special în extremitatea de nord și nord-vest a țării.

În cursul zilei de marți, vremea va fi în general frumoasă, însă după prânz și noaptea se vor strânge norii și pot să apară averse la munte, în centrul, estul, sud-estul dar și în nord-estul teritoriului. Vântul va sufla cu putere în aproape toată țara, dar în special în Oltenia, Transilvania, nordul Moldovei și pe crestele montane.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citeste si: Cum va fi vara anului 2022 în România. Ce temperaturi se vor înregistra în București

Vremea în București marți, 21 iunie 2022

În zona Capitalei, vremea va fi în continuare călduroasă, astfel că la orele amiezii se vor atinge maxime de până la 33-34 de grade. Atmosfera va fi una plăcută, iar pe timpul zilei vremea va fi frumoasă.

Spre seară pot să apară manifestări ale instabilității atmosferice, mai exact ploi însoțite de tunete, fulgere, vijelii și grindină.

Vremea în Brașov marți, 21 iunie 2022

Vremea va fi caldă și la Brașov în cursul zilei de marți, însă maximele se vor apropia de normalul perioadei, astfel că se vor înregistra 27 de grade la orele prânzului. Meteorologii anunță că pot să mai apară averse de scurtă durată în cursul zilei, vremea devenind instabilă.

Noaptea, cerul va fi mai mult senin, iar minima va coborî până la 12 grade.

Vremea în Constanța marți, 21 iunie 2022

Pe litoral se anunță vreme frumoasă și caldă marți, 21 iunie 2022. Cei care se află la malul mării vor avea parte de vreme bună, cu mult soare și o temperatură maximă de 30 de grade. Noaptea, atmosfera va fi una plăcută, cerul va fi mai mult senin și se va înregistra o minimă de 20 de grade.

Citeste si: Specialiștii în meteorologie au făcut un anunț sumbru! Anul 2022 va fi unul dintre cei mai călduroși ani din istorie