Prognoza meteo ANM marți, 28 decembrie 2021. Cod galben de ninsori în aproape jumătate de țară. Regiunile unde se va forma polei

Autor: Bianca Hriscu
Actualizat: 27 sep 2022, 02:10

Prognoza meteo pentru ziua de marți, 28 decembrie 2021

Sursa: canva.com

Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru ziua de marți, 28 decembrie 2021. Mai multe județe ale țării sunt sub avertizare ANM cod galben de ninsori și vreme rea.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat datele meteo pentru ziua de marți, 28 decembrie 2021. Vremea va fi închisă în majoritatea zonelor țării, iar în mai multe județe au fost emise avertizări meteo cod galben de ninsori însemnate cantitativ și viscol.

Prognoza meteo ANM marți, 28 decembrie 2021. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Iarna revine în forță în mai multe zone ale țării, astfel că meteorologii au emis mai multe coduri galbene de vreme rea. Până pe 28 decembrie 2021, la ora 08:00, în cea mai mare parte

a Moldovei, în estul Transilvaniei și în zona Carpaților Orientali va ninge și se va depune strat consistent de zăpadă. Tot până marți dimineață este în vigoare și un cod galben de polei în județele Buzău, Brăila, Vrancea, Galați și Tulcea. În aceste zone, precipitațiile vor fi în special sub formă de ploaie și lapoviță, lucru care va favoriza apariția poleiului.

Astfel, în cursul zilei de marți, 28 decembrie 2021, vremea va fi mohorâtă în toată țara, iar precipitațiile vor fi sub formă de ploaie și ninsoare, pe alocuri înregistrându-se cantități însemnate de apă.

Temperaturile se vor menține în jurul celor normale pentru data din calendar sau poate ușor mai ridicate în anumite regiuni.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Specialiștii în meteorologie au făcut un anunț sumbru! Anul 2022 va fi unul dintre cei mai călduroși ani din istorie

Vremea în București marți, 28 decembrie 2021

În București, vremea va fi în general închisă în cursul zilei de marți, însă temperatura va fi ușor mai ridicată comparativ cu ziua precedentă. Astfel, pe 28 decembrie 2021 se va înregistra o maximă de 5 grade, iar cerul va fi mai mult noros.

Noaptea, minima va fi de 2 grade, nu vor apărea precipitații, iar meteorologii anunță nori joși.

Vremea în Brașov marți, 28 decembrie 2021

Ziua de marți, 28 decembrie 2021, aduce vreme mai rece la Brașov, astfel că maxima din termometre va urca doar până la 4 grade. Cerul va fi acoperit de nori atât în timpul zilei, cât și noaptea și pot să mai apară ninsori slabe, în special în prima parte a zilei.

Temperatura din timpul nopții va coborî sub 0 grade, astfel că se va înregistra o minimă de -2 grade.

Vremea în Iași marți, 28 decembrie 2021

Până marți dimineață, zona Moldovei este sub cod galben de ninsori. Astfel, la Iași, ziua de marți aduce ninsori sporadice și o temperatură minimă de -3 grade. În timpul nopții temperatura va scădea destul de mult, astfel că minima se va situa în jurul valorii de -8 grade.

Ninsorile se vor opri după lăsarea serii, însă cerul va rămâne acoperit de nori.

Citeste si: Avertisment pentru românii care merg la munte în această perioadă. Fenomenul apărut după încălzirea vremii