Prognoza meteo ANM marți, 28 iunie 2022. Meteorologii anunță vreme caniculară. Temperaturile vor depăși 34 de grade

Author: Amalia Georgescu

Prognoza meteo ANM pentru ziua de marți, 28 iunie 2022

Sursa: PixaBay, canva.com

Vremea continuă să se încălzească la nivelul întregii țări, astfel că va deveni caniculară în mai multe regiuni. Iată prognoza meteo ANM pentru ziua de marți, 28 iunie 2022.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza meteo pentru ziua de marți, 28 iunie 2022. Temperatura din termometre va crește în toată țara, astfel că se vor atinge maxime de până la 34-36 de grade. Iată ce se întâmplă cu vremea în pricipalele regiuni ale țării.

Prognoza meteo ANM marți, 28 iunie 2022. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Meteorologii anunță vreme deosebit de caldă pentru ziua de marți, 28 iunie 2022. În vestul și sud-vestul țării, vremea va deveni caniculară marți, astfel că indicele termic temperatură-umezeală se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități. Maximele vor fi cuprinse între 25 și 34-36 de grade, cu cele mai ridicate temperaturi în Câmpia de Vest. Minimele din timpul nopții de marți spre miercuri se vor situa între 12 și 22 de grade. 

Marți, vremea va fi în general frumoasă în toată țara. Administrația Națională de Meteorologie (ANM)  anunță că cerul va fi variabil și după prânz pot să mai apară înnorări de scurtă durată și averse slabe, însoțite de descărcări electrice și vânt puternic. Cu toate acestea, ploile pot să apară doar izolat și nu se vor strânge cantități mari de apă.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Vremea în București marți, 28 iunie 2022

În București, meteorologii anunță vreme călduroasă pentru ziua de marți, astfel că disconfortul termic va fi accentuat. Maxima va urca până la 32 de grade, vremea devenind deosebit de caldă la orele prânzului. Cerul va fi variabil în timpul zilei și pot să mai apară înnorări după amiaza și seara, atunci când sunt posibile averse și descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, iar minimele din timpul nopții se vor situa între 17 și 19 grade.

Citeste si: Cum va fi vara anului 2022 în România. Ce temperaturi se vor înregistra în București

Vremea în Brașov marți, 28 iunie 2022

La Brașov, meteorologii anunță ploi slabe pentru ziua de marți, 28 iunie 2022.

În timpul zilei, cerul va fi variabil și se va înregistra o temperatură maximă de 28 de grade. Spre seară se vor risipi norii, iar cerul va fi mai mult senin. Minima va coborî până în jurul valorii de 13 grade.

Vremea în Constanța marți, 28 iunie 2022

Sunt anunțate ploi și pe litoral marți, 28 iunie 2022. Vremea va fi ușor instabilă în cursul zilei, atunci când pot să mai apară câteva averse.

Maxima va urca până la 27 de grade, în timp ce minima va fi de 20 de grade. După lăsarea serii, cerul va fi mai mult senin și nu vor mai fi condiții de ploaie. 

Citeste si: Specialiștii în meteorologie au făcut un anunț sumbru! Anul 2022 va fi unul dintre cei mai călduroși ani din istorie