Prognoza meteo ANM marți, 30 august 2022. Cod galben de caniculă. Un val de căldură va cuprinde mai multe județe din țară

Autor: Bianca Hriscu

Prognoza meteo ANM marți, 30 august 2022

Sursa: PixaBay, canva.com

Temperaturile vor depăși din nou limitele normale pentru data din calendar, astfel că meteorologii au emis un cod galben de caniculă. Iată prognoza meteo ANM pentru ziua de marți, 30 august 2022.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță vreme caldă în orele următoare și disconfort termic. Iată zonele din țară care se află sub cod galben de caniculă.

Prognoza meteo ANM marți, 30 august 2022. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Valul de căldură care a cuprins partea de sud și est a României va persista și marți, 30 august 2022. Meteorologii anunță caniculă și disconfort termic accentuat în aceste zone ale țării, indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități. 

Potrivit informațiilor venite din partea meteorologilor, maximele se vor situa între 32 și 37 de grade, peste valorile normale pentru finalul lunii august. 

În partea de sud-est a țării, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță disconfort termic ridicat până miercuri, 31 august. 

În cursul zilei de marți, 30 august 2022, vremea va fi în general frumoasă, însă atmosfera va fi sufocantă în partea de sud și est a României, acolo unde se vor înregistra cele mai mari temperaturi. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Vântul va sufla slab și moderat și pot să mai apară precipitații sub formă de ploaie.

Citeste si: Epuizarea termică. Ce este, când apare și cum să te protejezi de „răul de căldură”

Vremea în București marți, 30 august 2022

În cursul zilei de marți, vremea va fi în general frumoasă în București, însă după amiază pot să mai fie condiții de ploaie, precipitațiile fiind însoțite de descărcări electrice.

Maxima din timpul zilei va atinge 34 de grade, disconfortul termic va fi accentuat. Noaptea, minima se va situa în jurul valorii de 20 de grade și pot să mai apară ploi. 

Vremea în Brașov marți, 30 august 2022

Vor mai fi perioade cu instabilitate atmosferică și la Brașov în cursul zilei de marți. Este anunțată o maximă de 28 de grade, un cer noros și precipitații sub formă de ploaie.

Cerul va rămâne acoperit de nori și în timpul nopții, meteorologii anunțând ploi și o minimă de 14 grade.

Vremea în Constanța marți, 30 august 2022

Ziua de marți aduce vreme frumoasă la Constanța. Cerul va fi mai mult senin, vântul va sufla slab și moderat, iar maxima va atinge 30 de grade. Noaptea, cerul va fi parțial spre predominant noros, iar minima va fi de 21 de grade.

Citeste si: Ce angajați trebuie să primească apă în perioada cu temperaturi ridicate. Ce spune legea