Prognoza meteo ANM marți, 5 iulie 2022. Temperaturi ridicate, ploi torențiale și vijelii în mai multe regiuni. Meteorologii au emis cod galben și portocaliu de caniculă

Editor Web: Amalia Georgescu

Prognoza meteo ANM pentru marți, 5 iulie 2022

Sursa: PixaBay, canva.com

Prognoza meteo ANM pentru ziua de marți, 5 iulie 2022, a fost anunțată de meteorologi. Iată ce zone ale țării se află din nou sub cod galben și portocaliu de caniculă, dar și unde vor fi averse torențiale.

Pentru ziua de marți, 5 iulie 2022, meteorologii anunță din nou vreme caniculară. Temperaturile vor depăși limitele normale pentru data din calendar, iar vremea va deveni instabilă în mai multe regiuni. Care sunt zonele din țară în care va ploua și se pot strânge cantități mari de apă? 

Prognoza meteo ANM marți, 5 iulie 2022. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că valul de căldură persistă în toate regiunile, maximele fiind cuprinse între 26 și 38 de grade, în timp ce minimele se vor situa între 13 și 22 de grade.

ANM a emis două avertizări meteo de caniculă, mai exact un cod galben și un cod portocaliu. Potrivit informațiilor meteo, în zonele de câmpie și podiș disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În aceste zone, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 20 de grade. 

Zonele joase din vestul și nord-vestul țării se află sub cod portocaliu de caniculă pe 4 și 5 iulie 2022. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că temperaturile se vor apropia de recordurile absolute ale perioadei, astfel că se vor înregistra temperaturi cuprinse între 36 și 38 de grade.

În timpul nopții, minimele se vor situa între 18 și 22 de grade, cu mult peste valorile obișnuite, lucru care va face ca disconfortul termic să fie accentuat.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În timpul zilei de marți, cerul va fi mai mult variabil și va mai prezenta înnorări temporar accentuate la nivelul întregii țări. Meteorologii anunță că vor mai fi manifestări ale instabilității atmosferice în special în a doua parte a zilei, în jumătatea vestică a țării, dar și la munte. În aceste regiuni va ploua, izolat va cădea grindină și local se pot strânge cantități de apă de până la 25-30 l/mp. 

Citeste si: Vremea în luna iulie 2022. Ce temperaturi ne așteaptă în a doua lună a verii de anul acesta

Vremea în București marți, 5 iulie 2022

Vremea se va menține deosebit de caldă în București, astfel că în cursul zilei de marți se pot atinge maxime de până la 36 de grade.

Capitala este sub cod galben de caniculă, disconfortul termic fiind accentuat. În timpul nopții, minimele se vor situa între 18 și 21 de grade. Marți, cerul va fi mai mult variabil, iar în timpul nopții pot să mai apară averse însoțite de descărcări electrice și vânt puternic. 

Vremea în Brașov marți, 5 iulie 2022

La Brașov, ziua de marți aduce vreme caldă, cu temperaturi de până la 30 de grade, dar și instabilă. În timpul zilei sunt anunțate precipitații sub formă de ploaie și vânt puternic. După lăsarea serii, minima va coborî până în jurul valorii de 15 grade, iar ploile vor continua, acestea fiind însoțite de descărcări electrice, vijelii și grindină.

Vremea în Constanța marți, 5 iulie 2022

Meteorologii anunță o zi cu mult soare la Constanța și o maximă de 29 de grade. Atmosfera va fi plăcută în timpul zilei, apa mării va fi caldă și nu vor exista condiții de precipitații. În timpul nopții, vremea va fi bună, cerul va fi senin și este anunțată o minimă de 20 de grade.

Citeste si: Cum va fi vara anului 2022 în România. Ce temperaturi se vor înregistra în București