Prognoza meteo ANM miercuri, 19 ianuarie 2022. Cod galben de vânt puternic. Unde va mai continua să ningă

Author: Bianca Hriscu
Actualizat: 18 oct 2022, 06:30

Prognoza meteo ANM pentru ziua de miercuri, 19 ianuarie 2022

Sursa: pexels

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza meteo pentru ziua miercuri, 19 ianuarie 2022. Vremea va continua să fie rece, vântul va prezenta intensificări și va mai ninge.

În cursul zilei de miercuri, 19 ianuarie 2022, vântul va sufla cu putere în continuare în mai multe zone ale țării, lucru care va spori senzația de frig. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă informare meteo de vreme severă, valabilă în mai multe județe ale țării.

Prognoza meteo ANM miercuri, 19 ianuarie 2022. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Iarna s-a instalat în mai multe zone ale țării la început de săptămână, astfel că s-au înregistrat precipitații sub formă de ninsoare, iar vântul a suflat cu putere.

Pentru ziua de miercuri, 19 ianuarie 2022, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că vremea va continua să fie închisă în mai multe regiuni, iar vântul va prezenta din nou intensificări. 

Astfel, au fost emise mai multe informări meteo de vreme rea, iar un cod galben de vânt puternic este în vigoare până pe 19 ianuarie 2022, la ora 08:00. Vântul va sufla cu putere în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, în special la altitudini mari.

Astfel, la rafală, vântul va sufla cu  90...110 km/h, zăpada va fi viscolită, iar vizibilitatea redusă. 

Meteorologii anunță că vor mai fi intensificări ale vântului și în restul regiunilor montane, acolo unde vântul va sufla cu 70...80 km/h. În Moldova, Transilvania şi Dobrogea, vântul va atinge la rafală viteze de 50...55 km/h. 

În anumite regiuni va mai continua să ningă, iar temperaturile se vor situa în jurul valorilor normale pentru data din calendar.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citeste si: Alertă meteo de vreme severă! Ger, ninsori și vânt puternic! Care sunt zonele vizate

Vremea în București miercuri, 19 ianuarie 2022

În zona Capitalei, vremea va fi în general frumoasă miercuri, atunci când temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 4 grade.

Atmosfera din timpul zilei va fi una plăcută, soarele își va face simțită prezența, iar cerul va fi mai mult senin. În timpul nopții, deși se va face mai frig, minima fiind de -4 grade, cerul va rămâne senin, astfel că nu vor fi condiții de precipitații.

Vremea în Brașov miercuri, 19 ianuarie 2022

La Brașov, vremea va fi schimbătoare în cursul zilei de miercuri, 19 ianuarie 2022.

Meteorologii anunță că soarele va mai ieși din nori în timpul zilei, chiar dacă vor mai fi ninsori sporadice, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -1 grad. Până dimineață, la ora 08:00, este în vigoare un cod galben de vânt puternic.

Noaptea, temperatura din termometre va coborî până la -10 grade, iar cerul va fi mai mult senin.

Vremea în Iași miercuri, 19 ianuarie 2022

Cerul va fi mai mult noros la Iași miercuri, iar temperatura maximă va fi de 1 grad. Noaptea se vor mai strânge norii și pot să mai apară precipitații slabe sub formă de ninsoare, iar temperatura minimă se va situa în jurul valorii de -5 grade. 

Citeste si: Cum încălzești mașina rapid dimineața, când e ger afară. Cele mai simple și utile trucuri