Prognoza meteo ANM miercuri, 22 iunie 2022. Temperaturi peste 30 de grade. Zonele din țară unde vremea va deveni instabilă

Author: Amalia Georgescu

Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 22 iunie 2022

Sursa: PixaBay, canva.com

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza meteo pentru miercuri, 22 iunie 2022. Ce se întâmplă cu vremea la mijlocul săptămânii?

Potrivit informațiilor venite din partea meteorologilor, vremea va fi caldă și în cursul zilei de miercuri, 22 iunie 2022, chiar dacă temperaturile vor fi în ușoară scădere comparativ cu zilele precedente. Se vor înregistra din nou maxime peste 30 de grade, însă vor fi și manifestări ale instabilității atmosferice.

Prognoza meteo ANM miercuri, 22 iunie 2022. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță vreme caldă la mijlocul acestei săptămâni. Cu toate acestea, în majoritatea regiunilor temperaturile vor fi normale pentru această perioadă a anului, astfel că doar în sudul și sud-estul țării vremea va deveni deosebit de caldă. Miercuri, 22 iunie 2022, maximele vor fi cuprinse între 25 și 32 de grade. 

Vremea va fi în general frumoasă miercuri, însă în partea de nord-est a țării vor mai fi pe alocuri manifestări ale instabilității atmosferice.

Acest lucru înseamnă că pot să apară averse însoțite de descărcări electrice, vânt puternic și grindină. Local, astfel de fenomene pot să apară și în partea de sud-vest a țării, după lăsarea serii.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Vântul va mai prezenta unele intensificări în special în nord-estul țării, în est și pe alocuri în sud și centru.

Citeste si: Cum va fi vara anului 2022 în România. Ce temperaturi se vor înregistra în București

Vremea în București miercuri, 22 iunie 2022

În București, meteorologii anunță o temperatură maximă de 30-31 de grade, aceasta fiind în ușoară scădere comparativ cu ziua precedentă. Ziua de miercuri aduce vreme bună în Capitală, un cer mai mult senin și o atmosferă plăcută.

Nu vor fi condiții de ploaie nici ziua, dar nici după lăsarea serii. Noaptea, minima va coborî până în jurul valorii de 15 grade, iar cerul va fi mai mult noros.

Vremea în Brașov miercuri, 22 iunie 2022

Se anunță o zi cu mult soare la Brașov și o temperatură maximă de 23 de grade. Conform informațiilor venite din partea meteorologilor, vremea va fi în general frumoasă, cerul mai mult senin și doar noaptea se mai pot aduna norii, însă nu va ploua.

Minima va coborî până la 11 grade în cursul nopții de miercuri spre joi.

Vremea în Constanța miercuri, 22 iunie 2022

Pe litoral, vremea va fi frumoasă și caldă la mijlocul săptămânii. Este anunțată o maximă de 28 de grade, iar cerul va fi mai mult senin. În timpul nopții, atmosfera va rămâne plăcută, iar minima se va situa în jurul valorii de 18 grade. 

Citeste si: Specialiștii în meteorologie au făcut un anunț sumbru! Anul 2022 va fi unul dintre cei mai călduroși ani din istorie