Prognoza meteo ANM miercuri, 25 mai 2022. Temperaturile vor fi în creștere, dar se întorc ploile. În ce zone sunt anunțate furtuni și grindină

Autor: Amalia Georgescu

Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 25 mai 2022

Sursa: pexels, canva.com

În cursul zilei de miercuri, 25 mai 2022, temperatura din termometre va urca destul de mult, însă vremea va deveni instabilă în mai multe regiuni. Iată unde vor fi precipitații sub formă de ploaie, furtuni și grindină.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că vremea va fi schimbătoare în cursul zilei de miercuri. Deși se va face mai cald, în unele regiuni temperaturile depășind limitele normale pentru data din calendar, vremea va fi instabilă și vor fi ploi.

Prognoza meteo ANM miercuri, 25 mai 2022. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Meteorologii anunță maxime de până la 33 de grade pentru ziua de miercuri, 25 mai 2022, dar și o instabilitate atmosferică accentuată.

Dacă în ultimele zile atmosfera a fost plăcută și cerul mai mult senin, începând de miercuri se vor strânge norii și sunt anunțate ploi, acestea fiind însoțite de grindină, tunete și fulgere. 

Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 33 de grade, în timp ce minimele vor fi cuprinse între 10 și 17 grade. Ceva mai frig va fi în zona litoralului, dar și în Delta Dunării, acolo unde temperaturile vor porni de la 17 grade și pot ajunge până la 21 de grade.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că vor fi șanse de precipitații în special în vestul, centrul și nordul țării. În aceste zone, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și pot să apară averse, descărcări electrice, în special după prânz și în timpul nopții de miercuri spre joi. Pe arii restrânse se pot strânge cantități însemnate de apă, pot să apară vijelii și grindină.

În restul regiunilor, vremea va fi în general frumoasă, dar pot să mai apară înnorări. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În cursul zilei de miercuri, 25 mai 2022, vântul va sufla slab până la moderat și va mai prezenta intensificări în special la munte, dar și în zona Moldovei, pe litoral și în estul Munteniei. 

Citeste si: Prognoza meteo în luna mai 2022. Cum va fi vremea în ultima lună din primăvara acestui an  

Vremea în București miercuri, 25 mai 2022

În Capitală, ziua de miercuri aduce vreme în general frumoasă, cu nori și soare și o temperatură maximă ce se va încadra între 28 și 29 de grade. Minima va coborî până la 13-15 grade în timpul nopții, iar cerul va fi mai mult noros după lăsarea serii.

Mai mult, în noaptea de miercuri spre joi pot să apară precipitații sub formă de ploaie în București.

Vremea în Brașov miercuri, 25 mai 2022

Vremea se strică și la Brașov miercuri, 25 mai 2022. Deși temperaturile vor atinge 28 de grade în timpul zilei, meteorologii anunță că va crește instabilitatea atmosferică, astfel că sunt anunțate furtuni în timpul zilei. Vremea va continua să fie instabilă și noaptea, minima coborând până la 14 grade.

Vremea în Constanța miercuri, 25 mai 2022

Cei aflați pe litoral la mijlocul săptămânii vor avea parte de vreme în general frumoasă. În cursul zilei de miercuri cerul va fi parțial însorit, iar temperatura maximă va fi de 20 de grade, ceva mai scăzută comparativ cu restul zonelor țării. În timpul nopții cerul va fi parțial spre predominant noros, dar nu va ploua, însă se va face mai frig, astfel că se va înregistra o minimă de 15 grade.

Citeste si: Planeta este în pericol de încălzire globală! Secretarul general al ONU: „Mergem cu ochii închişi spre o catastrofă climatică”