Prognoza meteo ANM miercuri, 29 iunie 2022. Cod galben și portocaliu de caniculă. Meteorologii anunță disconfort termic ridicat

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 28 mar 2023, 04:50

Prognoza meteo ANM pentru ziua de miercuri, 29 iunie 2022

Sursa: captura meteoromania.ro, canva.com

Temperaturile vor depăși limitele normale pentru data din calendar, astfel că meteorologii au emis avertizări cod galben și portocaliu de caniculă. Iată prognoza meteo ANM pentru ziua de miercuri, 29 iunie 2022.

Vremea va deveni caniculară în mai multe regiuni ale țării la mijlocul acestei săptămâni. Temperaturile se vor situa peste normalul perioadei și este anunțat disconfort termic accentuat. Iată ce județe se află sub avertizare meteo cod galben și portocaliu de caniculă. 

Prognoza meteo ANM miercuri, 29 iunie 2022. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Vremea va continua să se încălzească în zilele următoare, astfel că un val de căldură va cuprinde întreaga țara.

Temperaturile vor fi în creștere, depășind astfel valorile normale pentru finalul lunii iunie. În acest context, meteorologii au emis două avertizări meteo cod galben și portocaliu de caniculă. 

Codul galben de caniculă este valabil în intervalul 29 iunie-1 iulie 2022. Acesta este valabil în majoritatea zonelor țării, temperaturile maxime situându-se între 33 și 37 de grade. Meteorologii anunță că disconfortul termic va fi accentuat în special în zonele de câmpie și podiș, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, potrivit meteoromania.ro.

Tot în perioada 29 iunie-1 iulie 2022, în vestul, nord-vestul și în centrul țării meteorologii au emis cod portocaliu de caniculă. Un val de căldură va cuprinde aceste regiuni, iar temperaturile maxime se vor situa între 37 și 38 de grade, disconfortul termic fiind accentuat. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

La nivelul întregii țări vremea va fi în general frumoasă, vântul va sufla slab și moderat și doar izolat pot să mai apară precipitații de scurtă durată.

Citeste si: Cum va fi vara anului 2022 în România. Ce temperaturi se vor înregistra în București

Vremea în București miercuri, 29 iunie 2022

Bucureștiul se află sub cod galben de caniculă în cursul zilei de miercuri, 29 iunie 2022.

Temperatura maximă va urca până în jurul valorii de 33 de grade în timpul zilei. Vremea va fi frumoasă, cerul predominant senin, iar soarele va străluci cu putere. După lăsarea serii, cerul va fi parțial noros, iar temperatura va rămâne ridicată, înregistrându-se o minimă de 19 grade.

Vremea în Brașov miercuri, 29 iunie 2022

Temperaturile se vor afla în creștere și la Brașov, acolo unde maxima va urca până la 31 de grade.

Meteorologii au emis cod galben de caniculă și la Brașov, anunțând că disconfortul termic va fi accentuat. Vremea va fi frumoasă, cerul senin și nu vor fi șanse de precipitații. Noaptea, cerul va fi mai mult senin, iar minima va coborî până la 15 grade.

Vremea în Constanța miercuri, 29 iunie 2022

La Constanța pot să apară câteva ploi în timpul zilei de miercuri, vremea fiind schimbătoare.

Maxima se va situa în jurul valorii de 28 de grade. Norii se vor risipi în timpul nopții, astfel că cerul va fi mai mult senin și este anunțată o minimă de 20 de grade

Citeste si: Planeta este în pericol de încălzire globală! Secretarul general al ONU: „Mergem cu ochii închişi spre o catastrofă climatică”