Prognoza meteo ANM miercuri, 6 iulie 2022. Crește instabilitatea atmosferică. ANM a emis cod galben și portocaliu de ploi, vijelii și descărcări electrice

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 05 apr 2023, 04:05

Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 6 iulie 2022

Sursa: PixaBay

Vremea va deveni instabilă în orele următoare, astfel că ANM a emis avertizări cod galben și portocaliu de ploi. Iată prognoza meteo ANM pentru ziua de miercuri, 6 iulie 2022.

După mai multe zile cu temperaturi mult peste limitele normale, meteorologii anunță că vremea va deveni instabilă în majoritatea regiunilor. În cursul zilei de miercuri sunt anunțate averse, descărcări electrice și vijelii, mai multe județe fiind sub cod galben și portocaliu de vreme rea. Iată ce se întâmplă cu temperaturile la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo ANM miercuri, 6 iulie 2022. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 6 iulie 2022. Vremea va fi instabilă în mai multe regiuni la mijlocul săptămânii, astfel că ANM a emis două avertizări meteo de vreme rea.

Codul galben de ploi este valabil în intervalul 5 iulie, ora 12:00- 6 iulie, ora 20:00. Meteorologii anunță că vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în acest interval de timp.

Pe 6 iulie 2022 vor fi averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice și pe arii restrânse vijelii și grindină în vestul, centrul, nordul, nord-estul și sudul țării. ANM a precizat că se pot strânge cantități de apă ce pot depăși local 25-35 l/mp.

În prima parte a zilei de miercuri este în vigoare și un cod portocaliu de vreme rea. Mai exact, în perioada 5 iulie, ora 14:00 – 6 iulie, ora 10:00, ANM anunță instabilitate atmosferică accentuată, cantități însemnate de apă și vijelii în nordul Munteniei, în Carpații Meridionali, în Banat, sudul Crișanei

și sud-vestul Transilvaniei. Vântul va atinge la rafală viteze de până la 70...80 km/h și izolat 90 km/h. ANM anunță că poate să apară și grindina, iar prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 35...40 și pe arii restrânse 50...60 l/mp.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Vremea va continua să fie deosebit de caldă în Muntenia și în jumătatea de sud a Moldovei, zone aflate în continuare sub cod galben de caniculă.

Aici, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile vor fi cuprinse între 34 și 37 de grade.

Citeste si: Canicula face prăpăd în România- Raționalizarea apei începe și în ILFOV- Situație fără precedent

Vremea în București miercuri, 6 iulie 2022

Bucureștiul se află și miercuri sub avertizare meteo cod galben de caniculă. Vremea va continua să fie caldă, astfel că maxima va atinge 32 de grade la orele amiezii. Meteorologii anunță soare pe timpul zilei și un cer senin. Noaptea se mai pot strânge norii și pot să apară averse însoțite de descărcări electrice, iar minima va coborî până la 19 grade.

Vremea în Brașov miercuri, 6 iulie 2022

Temperaturile vor fi în scădere la Brașov, astfel că miercuri se va atinge o maximă de 25 de grade. Vremea va fi instabilă, iar ziua pot să mai apară averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Norii nu se vor risipi nici după lăsarea serii, astfel că ploile vor continua, iar minima din termometre va coborî până la 14 grade.

Vremea în Constanța miercuri, 6 iulie 2022

Vremea va fi frumoasă și caldă la Constanța, maxima zilei fiind de 30 de grade. Soarele va străluci cu putere, apa mării va fi caldă, iar atmosfera va fi plăcută. Noaptea, cerul va fi parțial spre predominant noros, nu va ploua, iar minima va fi de 20 de grade.

Citeste si: Unde poți înota în București. 4 ștranduri și piscine la care poți ajunge vara aceasta