Prognoză meteo ANM pentru 6 iulie 2021. România, lovită de un val de caniculă. Temperaturile ating valori ridicate

Author: Ana Dinu
Actualizat: 27 iul 2022, 10:40
Romania, lovita de un val de canicula
Sursa: PixaBay

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de 6 iulie 2021. România, lovită de un nou val de caniculă.

ANM anunță că țara noastră va fi lovită de un nou val de caniculă. Temperaturile înregistrate vor fi peste media normală a acestei perioade, însă furtunile vor fi prezente în continuare. Meteorologii sunt de părere că ar putea fi întregistrat un record de temperaturi crescute.

Prognoza meteo pentru ziua de 6 iulie 2021

Meteorologii anunță că la mijlocul săptămânii, România va fi lovită de un val de caniculă, cu toate acestea, furtunile nu vor dispărea și vor continua să facă ravagii.

Temperaturile vor crește peste limita normală a acestei perioade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporal accentuate, mai ales după amiaza și seara, când vor fi averse și descărcări electrice local în zona de deal si de munte și pe alocuri în est,  dar mai ales în centru și nord.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade în depresiuni și 34 de grade în sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 21 de grade.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru duminica, 4 iulie 2021. Vremea se mentine instabila si la finalul saptamanii!

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Cum va fi vremea în București 

În București vremea se menține caldă, însă vor exista și condiții de ploaie.

Temperatura maximă întregistrată în Capitală va fi cuprinsă între 30...31 de grade, iar cea minimă între 12...19 grade.

Marți ploile vor continua în anumite zone ale țării, vor exista înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice. În prima parte a zilei, în sud-vest și în nord-est, cât și în a doua parte a zilei se vor înregistra averse și descarcări electrice. De asemenea, se anunță ploi torențiale, izolat se vor acumula cantități însemnate de apă și vor fi condiții de grindină.

Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări în zona de munte și în regiunile estice.

Temperaturile maxime înregistrate vor fi cuprinse între 24 și 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 21 de grade.

În Capitală, probabilitatea pentru ploi este de scurtă durată, iar temperatura maximă înregistrată va fi de 31 de grade, pe când cea minimă va fi cuprinsă între 18...20

de grade.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru luni, 5 iulie 2021. Vremea continua sa sa incalzeasca in aproape toata tara! Unde vor mai fi averse?