Prognoza meteo ANM pentru duminica, 1 august 2021: Cod Portocaliu de CANICULA! Iata unde se va atinge temperatura extrema de 41 de grade Celsius!

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 01 aug 2021, 17:32
Prognoza meteo 31 iulie 2021
Sursa: unsplash.com

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza pentru prima zi a lunii august 2021. Vremea se va mentine caniculara.

Desi in ultimele doua zile au aparut si furtuni si ploi torentiale in unele zone ale tarii care au fost afectate pana acum si de vremea excesiv de calduroasa, de duminica, 1 august meteorologii au transmis ca temperaturile vor urca pana la 41 de grade Celsius in Lunca Dunarii. Astfel ANM a emis si un Cod Galben si respectiv unul Portocaliu de canicula si disconfort termic accentuat pentru partea de sud a tarii.

Prognoza meteo ANM pentru principalele regiuni

Potrivit ANM, de duminica, 1 august, canicula se va intensifica din nou, in cea mai mare parte a Romaniei, iar disconfortul termic va accentuat, indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati.
Astfel, temperaturile maxime se vor situa intre valori de 30 şi 39 de grade Celsius, iar cele mai ridicate valori in Lunca Dunarii.

In timp ce temperaturile minime vor fi cuprinse intre 16 si 25 de grade Celsius, mai reduse in depresiunile montane acolo unde vor fi in jur de 12 grade Celsius.
Desi cerul va fi in mare parte a zile variabil, dupa-amiaza si noaptea, la munte, local în regiunile vestice, nordice, centrale şi partial in restul tarii, vor fi perioade cu innorari temporare si pe alocuri chiar averse cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari scurte ale vantului, vijelii si posibila aparitia grindinei.

Pentru ziua de 1 august 2021, ANM a emis a atentionare Cod Galben de canicula si disconfort termic accesntuat, in regiunile vestice, sudice și local în restul tarii. Temperaturile maxime se vor situa în general între 34 și 38 de grade, iar noaptea, temperaturile nu vor cobora sub 20 de grade Celsius. Dar si o avertizare Cod Portocaliu de canicula valabila tot in ziua de 1 august, in zonele: Muntenia, Oltenia, Banat, Crișana, sudul Moldovei și sud-vestul Transilvaniei.

Aici temperaturile maxime se vor situa între 37 si 40 de grade celsius, iar izolat in Lunca Dunarii se vor atinge chiar si 41 de grade Celsius.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Prognoza meteo ANM 1 august 2021: Vremea in Bucuresti

In capitala, duminica, 1 august, vremea va redeveni caniculara cu disconfort termic accentuat, iar indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Cerul va fi predominant senin, iar vantul va sufla slab. Temperatura maxima va fi cuprinsa intre 36 si 39 de grade Celsius, iar cea minima intre 21 si 23 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM 1 august 2021: Vremea in Brasov

Duminica, 1 august, la munte, vremea va fi calduroasa, resimitindu-se chiar si aici un disconfort termic. Temperatura maximă va fi 32 de grade Celsius, în timp ce minima va fi 19 grade, iar cerul va fi partial insorit in cea mai mare parte a zilei.

Citeste si: Cod portocaliu de furtuni pentru aproape jumătate din țară. Avertizarea meteo de caniculă a fost prelungită

Prognoza meteo ANM 1 august 2021: Vremea in Constanta

Pe litoral, vremea va fi la fel de calduroasa, chiar si in ciuda brizei marine. Temperatura maxima va atinge 31 de grade Celsius, iar cea minima va fi de 23 de grade. Cerul va fi predominant senin, iar vantul va bate slab spre moderat.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru sâmbătă, 31 iulie 2021: CANICULĂ și praf saharian! Ce temperaturi vor fi